2020 Frankrijk

 

Bastogne, Carentan, St. Mère Église (Duitsland, Luxemburg, Frankrijk)

Duitsland was wanhopig, met de geallieerden voor de deur was een zekere invasie werkelijkheid aan het worden. Hitler gaf opdracht tot een groot offensief om de havens en luchthaven in Antwerpen in te nemen om zo te zorgen dat de geallieerden geen uitvalbasis meer had met hun luchtmacht. Deze actie sloeg een deuk in de verdediging van de geallieerden en kwam bekend te staan als de ‘Battle of the Bulge’. Bastogne was hier cruciaal omdat alle 7 hoofdwegen om tanks en bevoorrading van en naar Antwerpen te sturen hier samen kwamen. Maar omdat het 101st Airborne Division zich helemaal had ingebunkerd besloot het Duitse leger er omheen te vechten waardoor generaal McAuliffe en zijn divisie werd afgesloten van alle bevoorrading. De geallieerden hielden stand en zelfs toen de Duitse bevelhebber in de koude decembermaand generaal McAuliffe verzocht zich over te geven kregen hij enkel op een wit velletje als antwoord het nu nog befaamde woord ‘NUTS’ terug.

De 101st Airborne Division hebben het een week lang volgehouden en zelfs toen ze ‘bevrijd’ werden door generaal Patton hadden ze nog niet het idee dat ze daadwerkelijk afgesneden waren.

Siegfriend Line

Bastogne verblijf – 1 dag

Bezienswaardigheden:
– Bastogne War Museum
– Siegfried Line
– McAuliffe Square

 

Carentan was het tweede Franse dorp dat na een bloedig gevecht werd bevrijd, het dorp was cruciaal voor de geallieerden omdat hier het Duitse 6. Fallschirmjägerregiment Utah en Omaha Beach gescheiden hield.

Carentan

Carentan verblijf – 6 dagen

Bezienswaardigheden:

– Utah Beach Landing museum
– Omaha Beach Landing museum
– Atlantic Wall (Omaha Beach)
– American Cemetery
– German Cemetery
– Canadian Cemetery
– Sainte Mère Église kerk
– Route d’Auvers (Easy Companys Starting Point for Capturing Carentan)
– Centre aquatique l’Aquadick

 

Totaal prijs: +/- € 400,00
Reis per Auto.

Groen = Gratis toegang
Rood = Optionele activiteiten