COMpost: Planetside 2

Vorig jaar probeerde Nazbuu wanhopig een vervanging voor League of Legends te vinden met weinig succes veel games belandde op de COMpost hoop en ook Planetside 2 was daar geen uitzondering op.

planetside-2

Sterker nog Planetside was 1 van de weinige try-outs die het presteerde nog vóór de release bij FRUIT op de COMpost hoop te belanden.

Wat was de reden waarom het niet meer gespeeld werd?

Een heel negatief begin al voor deze game van Sony Online Entertainment (SOE) terwijl het eerste deel (hardcopy) het zo goed heeft gedaan, er werden zelfs geruchten de ronde gedaan dat Planetside de grondlegger was voor de allereerste Halo game. De grootste reden waarom deze game af werd gedankt door meeste leden was de FPS deze wilde tot wel 15 FPS droppen als je in een 20+ battle terrecht kwam en een shooter met een FPS van rond de 15….is vrijwel onmogelijk te spelen. Maar goed we hebben het hier over de open BETA van PS2 dat zeker 2 jaar geleden zo’n enorme populariteit had vergaard dat de servers overuren draaide. 2000 spelers tegelijk in 1 map verdeeld over 3 facties geheel tot de beschikking over land en lucht voertuigen…tja dat gaat om problemen vragen.

Daarnaast was er nog het betaling systeem waar dit toen zeker echt een pay-2-win game was wat ook het plezier niet bevorderde…al met al Nazbuu kreeg het niet echt aan de man dus je verlies slikken en door naar de volgende game.

Waarom deze revive?

Nu 2 jaar verder in de techniek is 2000 spelers in 1 map met alle bewapening en noem maar op peanuts voor SOE, nog steeds een gigantische community en een prima gratis spaarplan voor de krenten/arme studenten onder ons. Ook zijn er 2 nieuwe maps bij gekomen waardoor de druk zich meer weet te verdelen maar geloof me als ik zeg dat je nog genoeg actie meemaakt om het een geslaagde game te noemen. Ook de connectivity in je friends list werkt een stuk soepeler en de in-game punten die je verdient om voertuigen te kunnen deployen evenals de kosten die nodig zijn om dat voertuig op te roepen zijn een stuk haalbaarder gemaakt voor iedereen. Voor veel mensen is het FPS probleem opgelost maar een geductapte houten pc die op hamsterpower loopt gaat dit niet trekken….en terecht! Deze game houdt voor de verandering eens geen rekening met laggende Polen die door de map al ‘schaatsend’ aan het transporten zijn en daar houden we van. Heb je centjes aan je pc uitgegeven en zit je niet op een pauper internetlijntje te gamen dan gaat dit je prima af.

Voor ieder die nu erg benieuwd is geworden naar deze game lees hier de WTF Speel Jij? en/of bekijk onderstaand filmpje.

Leave a Reply