De Droeftoeters van 2012

5.

Diablo III

De moeder en vader der RPG’s althans zijn voorgangers dan want hoe bruut deel 3 dan wel niet mag zijn, we zijn toch wel verwend met alle andere RPG’s die hierna zijn uitgekomen en het veel beter hebben gedaan dan Diablo III. Toch een must have voor de fans en daarom ook niet totaal gefaald. Wat wel faalde was error 37 wat tijdens en na de release veel gamers tot suicidale neigingen heeft gedreven en het gefaalde Palladin mode wat gewoon nauwelijks uit te spelen was in je uppie. Gelukkig zijn beide issues opgelost en wordt de game nog steeds gespeeld…alleen niet door FRUIT.

Nog even deze Diablo III liefhebber die na lang wachten op de game eindelijk na de release het spel installeerde…..

4.

FireFall

Dit is zoals ze dat wel eens noemen een ‘net niet game’. Een geweldige trailer wat veel beloofde voor veel mensen, helaas waren de graphics meer cartoony dan releastisch en was het verder weer ‘zo’n game’
Jammer want het boodt op eerste gezicht een hoop potentie een Shooter/ MMO/ RPG klinkt niet slecht vond ik nog. Na een tijd de Beta hebben gespeeld merkte ik dat ik na verloop van tijd al het orgineel zat te spelen…niet erg veel nieuws aan de beta toegevoegd dus. Deze game is wel erg gericht op het PvP aspect, maar dat is met een shooter niet meer dan logisch lijkt me.

 Firefall Trailer  Firefall Gameplay
 

3.

Lord of the Rings online: Riders of Rohan

Een game die vorig jaar helemaal hot was binnen FRUIT maar dat kwam ook voornamelijk dat het de eerste MMO was die binnen FRUIT gespeeld werd (ik tel LoL hier niet in mee). World of Warcraft in een Middle Earth’s jasje gestopt maar voor de liefhebbers toch leuker dan WoW, althans dat vonden ik en nog een paar mede LOTR fans van FRUIT. De game tot vervelends toe aan gespeeld en door drukte en een korte pauze even niet meer aangeraakt. “Kom” dacht ik laatst ineens “laat ik de liefde voor deze game weer eens oppikken nieuwe Update (of region zoals ze het daar noemen) nieuwe kansen”…helaas was er maar één andere ziel die dat ook vond want verder was er niemand in de ooit zo overvolle server te bekennen.

2.

The Sims 3

Alhoewel je aan The Sims niet veel verkeerds kan doen buiten dat het een game is die net als CoD iedere keer weer hetzelfde is alleen op bepaalde gebieden wat anders en een shitload aan DLC is deze Sims aflevering qua aanschaf gefaald. Dit heeft geheel met de prijs te maken, als je The Sims 3 wilt kopen via Steam en je denkt gelijk alle DLC aan te willen schaffen dan kost dit geintje een ruwe 500,- Euro en dan letten we natuurlijk even niet op de leuke koring die er met de feestdagen is opgeknald. Niet te flitsen gewoon en dat voor een game waarbij dus geen release party’s worden gehouden en die haast geen grote opkomst heeft op events als Gamescom of E3 dus als ik zo vrij ben quote ik hierbij even TheKillerBee: “EA zijn gewoon een stelletje boeren die af en toe een koe erbij kopen en die helemaal leeg gaan melken tot het beestje een pijnlijke dood sterft”

Sims Prijs

 

1.

Call of Duty: Black Ops II

Het is bijna een traditie dat een nieuwe CoD titel in de Droeftoeter Top 5 komt te staan en dit maal staat hij met stip bovenaan…of naja onderaan hoe je het ook mag bedenken. CoD is leuk, barstensvol met actie, level up systeem, DLC, wapens die je kan upgraden maar al sinds CoD 4 niet meer vernieuwend. Wij doorgewinterde gamers worden niet meer warm of koud van een nieuwe CoD game, sterker nog we raken eerder gefrustreerd door het feit dat Activision en Treyarch hier nauwelijks aandacht aan besteden. “Waarom zouden we?” zei de grote Activision baas “met iedere nieuwe generatie gamers komt er een nieuwe CoD, dat is onze doelgroep we verliezen fans maar krijgen er nieuwe bij en zolang de kassa blijft rinkelen”….foei Activision en Treyarch jullie zijn geen game liefhebbers maar uitgekookte geldschieters!…p.s. hebben jullie nog vacatures openstaan? want ik denk dat ik deze man wel kan vervangen…

Leave a Reply