FRUIT Classics: Killing Floor

Ik (Nazbuu) trap em af met de aller-aller-aller eerste game van FRUIT, iedereen was zeer in de veronderstelling dat dit Call of Duty: Modern Warfare 2 was maar daar hebben jullie het keihard mis.

Call of Duty: Modern Warfare 2 werd namelijk in den beginne alleen door Contra en Viruzz gespeeld de rest voegde zich hier pas later aan toe maar toen speelde iedereen al Killing Floor.

killingfloorlogo
In het kort:

Killing Floor was oorspronkelijk een Half Life 2 mod die later door Tripwire als game werd uitgebracht via Steam, je moet hier met een team van maximaal 6 spelers een soort Horde mode, Gears of War bestond toen nog niet dus we noemen het Survival mode even. Maargoed een serie aan waves met zombies en gemuteerde mensen die zich uiteraard met steeds meer aantallen vermenigvuldigen, af en toe een heavy er tussen door die dan net even een teamgenoot off-guard pakte en om de boel af te sluiten kreeg je een eindbaas die voorzien was van Chaingun, Bazooka, Cloak, Health-Regen en als je dacht het met close-combat op te lossen was je al helemaal fout bezig. Een game die je echt met minimaal 3 mensen moest doen om in ieder geval die eindbaas aan te kunnen en als je hem op Hard mode zette dan mocht je blij zijn als je de eindbaas al zag aankomen. Uiteraard werd je niet geheel weerloos aan je lot overgelaten, iedere kill leverde geld op en aan het einde van een wave kreeg je daar nog eens een kleine bonus bij, dit geld kon je besteden in een shop die zich tussen de waves opende en daar kon je je arsenaal uitbreiden en upgraden…reuze leuk.

 Stukje Killing Floor Game Play (niet door FRUIT)
Herinneringen:

Dit zijn er zo ongelofelijk veel om op te noemen, hele dagen inclusief nachten werd dit door mijzelf, Viddian, FREAK!, Contra, Viruzz, TheKillerBee, Th3Blackshadow, Archi en Jokeman gespeeld zelfs later toen de clan meer vorm aan begon te nemen hebben nieuwe spelers dit spel nog gekocht en een blauwe maandag meegedaan. Maar de humor onderling was het meest fantastisch niet eens zo zeer om de game want dit was zeker later veel te simpel om er nog bij na te hoeven denken maar de onzin die Viruzz, Jokeman en Archi uitkraamden was om je te bescheuren. Het was gewoon een prima game waarbij je je verstand op nul kon zetten na een lange dag school/werken en toch hield het je net genoeg bij de les omdat het zeker op latere waves net wat pittiger werd dat je echt wel even samen moest werken. Vooral de Fleshpounds op Brutal mode waren al net zo erg als de eindbaas en deze moest je echt wel met het hele team aanpakken, als een teamgenoot in geldnood zat tijdens de ‘Shop-tijd’ kon je geld doneren….gek genoeg was het altijd Hamsterboy Viddian die geld nodig had voor redenen nog steeds onbekend.

Killing Floor nu:

Vandaag de dag is het min of meer traditie geworden dat de Killing Floor server van FRUIT weer online wordt gezet tijdens de feestdagen, meestal is er dan ook een speciale ‘Holiday’ Map beschikbaar waarbij zombies Gingerbread-men zijn en de eindbaas wie-kan-het-ook-anders de Kerstman is. Dikke fun en het haalt deze mooie herinneringen weer omhoog bij velen een ideale game waarbij we weer even stil staan bij het feit hoe leuk onze clan is en waar we dat aan te danken hebben.

Leave a Reply