World of Warplanes

Na het geweldige optreden van de knappe boothbabes van vorig jaar en de leuk bedachte miniatuur tanks van World of Tanks die uitgedeeld werden waren we erg benieuwd of het dit jaar hetzelfde was met World of Warplanes, de show was aanzienlijk verbeterd maar daarentegen weer wat slechter te zien vanaf een afstandje. Het ging wel goed met wargaming.net de booth was 2 keer zo groot dan vorig jaar en aan de zijkant was zelfs een heus lichtbord over de hele lengte en hoogte van de booth waarop de trailer van World of Warplanes herhaaldelijk op werd gedraaid. Mede om die redenen denken wij dat ze daarom geen miniatuur vliegtuigjes nodig hadden om mensen naar hun booth te lokken, erg jammer maar ook heel goed te begrijpen.
The Nazbuu speelt de Closed Beta van World of Warplanes, al die tijd moest hij zijn mondje dichthouden maar nu de game gewoon te spelen was kan hij uit de schoolbanken klappen.

World of Warplanes @ Gamescom 2012

Niets is gaver dan met authentieke voertuigen uit de Tweede Wereld Oorlog rond te rijden/vliegen/varen. Niets minder geldt dan ook voor World of Warplanes, alhoewel FRUIT snel uitgekeken raakte op World of Tanks heb ik meer vertrouwen in deze game. De game is ten eerste meer gebalanced en is het dus niet zo dat als je een ander vliegtuig raakt dat je ricochet krijg, daarentegen ligt het geheel aan de vliegkunsten van de speler zelf en natuurlijk wat details als snelheid en wendbaarheid spelen een factor. De eerste tier vliegtuigen tot aan 8 zijn propeller aangedreven de laatste 2 tiers zijn de eerste prototypen straalmotoren. Wederom drie landen: Duitsland, Rusland en Amerika maar we verwachten in de toekomst nog meer landen want we missen de RAF en de beruchte Zero’s nog uiteraard. Naast het rondvliegen en vijandelijke vliegtuigen uit de lucht halen is een tweede manier van winnen te behalen. In World of Tanks was dat het innemen van de vijandelijke basis, in World of Warplanes is er de mogelijkheid om vijandelijke punten uit te schakelen zoals Fuel Depots en AA Guns een veel leukere manier van winnen als je zelf een zwakkere tier bent of bijna kapot bent.

Gamescom pic’s

Gamescom trailer

FRUIT’s cijfer.

 Gamer
 Cijfer
 The Nazbuu  8
 Gemiddeld cijfer  8

Ups

+ Snellere potjes.
+ Geen bosjes in de lucht om te kunnen campen.
+ Veel variatie in vliegtuigen.
+ Sommige upgrades neem je mee naar de volgende tier.
+ Sub-objectives zijn leuk om te doen.
+ Besturing enkel met je muis uit te voeren.
+ In de toekomst worden WoT, WoW en WoB samengevoegd in 1 game.

Downers

– Raak schieten is lastig als je iemand achtervolgd.

 

Ga naar:

Planetside 2

Navy Field II

Sacred: Citadel

Strike Suit Zero

Starcraft II: Heart of the Swarm (multiplayer)

Lord of the Rings Online: Riders of Rohan

Dag 2 (home)

One thought on “World of Warplanes

  1. raak schieten is lastig? als je zo lang vliegt als ik is dat het makkelijkste.

Leave a Reply