Nieuwe Command & Conquer bevestigd.

Er is een nieuwe Command & Conquer in ontwikkeling bij de onlangs opgerichte ontwikkelstudio Victory Games. Electronic Arts bevestigt de geruchten van eerder deze week.

De eerste informatie over de nog naamloze game verscheen eerder deze week, toen de nieuwe website van de game per abuis online werd gezet. Diezelfde informatie is nu opnieuw online gezet, waaronder een interview met Victory Games’ studiobaas Jon van Caneghem: “Ons huidige doel is om een hoogwaardige Command & Conquer-game te maken, waar ik erg enthousiast over ben. Het is een Command & Conquer-game voor PC, maar we zijn nog niet in een stadium waarin ik in detail kan treden. We zullen later dit jaar een formele aankondiging doen.”

Van Caneghem benadrukt dat de studio niet alleen aan een nieuwe game werkt, maar zich richt op de toekomst van Command & Conquer als franchise. “Dat betekent dat we veel van de technologie updaten om een stabiele basis te creëren voor het maken van games in de toekomst en dat werk toepassen op deze eerste game.” Op een andere pagina op de webstite staat dat Command & Conquer “naar de toekomst kijkt”. Klassieke real-time strategiegameplay wordt gecombineerd met “nieuwe technologie, innovatieve nieuwe concepten en, zoals altijd, tientallen tanks”.

Leave a Reply