Star Citizen

Met het schrijven van deze Star Citizen review denk ik dat ik Timberwolf op m’n nek krijg maar ik moet het even van het hart.

Star Citizen is in 2012 aangekondigd als een Kickstarter project en had $120.000 nodig om aan de productie te kunnen gaan beginnen, de game harkte binnen no-tim $2.000.000 binnen en dit bedrag is in de loop der jaren gestegen naar een kleine $6.000.000. De MMO is in de tussentijd meerdere malen uitgesteld van release en deze release staat vooralsnog op To Be Announced. De game koop je en je krijgt er een starter schip bij, wil je een harder, bigger, better schip dan kan je er een metertje straat bij nemen want deze prijzen kunnen bizar zijn schepen van $400,- zijn zelfs te koop. Er zou een multiplayer en singleplayer komen en deze zijn nu aangekondigd als losse verkopen, bedenk je maar eens dat je Battlefield 1 zowel de Singleplayer als de Multiplayer los moet kopen voor €59,- per stuk terwijl je je met beide goed vermaakt. Nu heeft Star Citizen nog geen prijzen voor de game bekend gemaakt maar na alles wat ze al rekenen denk ik niet dat deze game onderdelen onder deze prijs uitgebracht zullen worden. Kortom Star Citizen neemt het er erg ruim van en dat is iets wat mij persoonlijk aan het hart gaat, want de fans willen wat zien en tot nu toe kan er alleen het Arena Commander (Arena multiplayer) gedeelte gespeelt worden en verder komt er maar niets aan. Mensen krijgen geen waar voor hun geld en er blijven maar beloftes bijkomen. Vorig jaar was Star Citizen op gamescom alleen toegankelijk voor mensen die een entreekaartje hadden gekocht en dit jaar hadden ze een booth met 6 pc’s waarbij je een potje Arena Commander kon spelen te bizar voor woorden hoe erg de spelers aan het lijntje gehouden worden terwijl hun zakken worden geleegd.

De game zelf is prachtig zonder meer wil je hem op volle pracht en praal kunnen spelen moet je wel serieus geld uitgeven aan een computer die het allemaal aankan maar dan nog wordt dit een MMO die alle verwachtingen te boven gaat. Desondanks alles dat wat ik boven geschreven hebt zijn er nog talloze mensen die met smart wachten op de game en er nog geld tegenaan blijven gooien in de hoop dat de game dan iets meer weet te vlotten. Ik ben sterk gedemotiveerd er moet heel wat gebeuren wil ik dit gaan spelen en dit zie ik simpelweg niet veranderen ben ik bang.

Gamer

Cijfer

The Nazbuu 6,5
D3adstyle 8
Timberwolf 8,5
Gemiddeld Cijfer 7,6

Ups

+ Spectaculair mooi
+ Enorm uitgebreide game

Downers

– Enorme geldklopperij tot nu toe
– 2 woorden 9 letters……(duurt lang)

Platforms

Release date

Pc (windows) TBA