WTF Speel Jij? – DayZ (standalone)

Eerst voel ik mij geroepen te melden dat dit een Alpha versie is en dus nog boordevol extra’s zit.
Met extra’s bedoel ik dan ook wallhack voor zombie’s en ladders en trappen des doods waar je zonder enige reden op dood neervalt.

Voor de mensen die de afgelopen jaren onder een steen gelegen hebben, nog steeds inbellen voor internet of elk ander zwak excuus.  Geef ik bij deze een beknopte uitleg over de game en waar die een beetje over gaat.

dayz

De wereld is naar de klote (origineel heh) maargoed je begeeft je in een postapocalyptische wereld die maar liefs 255 vierkante kilometer groot is (gaaf denk je! Wacht maar tot je moet lopen).
In deze wereld bevinden zich steden, dorpen, boerderijen en vliegvelden die je kan bezoeken doormiddel van je raad het… lopen! Voertuigen komen wel in de game maar dat komt nog. In deze keiharde wereld waar je begint met een zaklamp en de kleren die je aan hebt moet je op zoek naar eten, medicijnen, verband, wapens, meer kleding, rugzak etc. Je begrijpt ze proberen het zo realistisch mogelijk te maken! Dus wat je in het “echt” dus ook nodig hebt om te overleven. Verzin het en het zit in de game, ja alles behalve…. pleepapier want dat gebruik je ook in het echt niet (begrijp ik hieruit).

Naast dit AH hamster systeem zonder bonuskaart krijg je te maken met zombies, rennende, kruipende, gillende, door muren heen lopende of onzichtbare zombies (die laatste 2 zijn bugged). Deze zombies kom je overal tegen waar jij nou net moet wezen, toeval.. nee dat is scripting mensen.

Heb je de zombies afgeslacht en zit je op je gemak je zuurverdiende (2 jaar over de datum) loot te checken wordt je prompt door je vleespet geknald. Huh WTF?!… nou dat is dus NSBer randy die, als jij in de wereld rondrent alleen in plaats van zombies, jou gewoon afknalt want dat scheelt weer zoeken. Leuk voor hem maar zaad voor jouw want jij kan weer helemaal opnieuw beginnen.

Met zo’n 50 spelers op de server in een level word de competitie voor loot tot een volgend niveau getild. Sommige zijn vriendelijk en steken je een helpende hand toe, sommige zijn vriendelijk en schieten je vervolgens na ‘hallo’ gezegd te hebben alsnog door je kop.

Na dit gelezen te hebben denk je misschien “mwah niet echt leuk en hoge risico’s” en dan zeg ik ja daar heb je gelijk in. Maar zeg nou zelf er is niets leuker dan met je maten een stel randy’s te hunten en zonder kleren in handboeien achter te laten. Of gewoon ouderwets met een knuppel of hakbijl te bewerken.

Voor de sadistische spelers onder ons een aanrader!!!

Met vriendelijke groet Viddian

Leave a Reply