WTF Speel Jij? – Sniper Elite: Nazi Zombie Army

Killing Floor, Left 4 Dead, Black Ops Nazi Zombies en nu dus ook….Sniper Elite: Nazi Zombie Army

Nazi Zombies doen het altijd goed bij de fans en nu heeft Rebellion een Stand-Alone Expansion gemaakt die los te downloaden is dus. Erg fijn want dat geeft ook de gamers de kans die geen Sniper Elite spelen of willen spelen.
Er zit vrijwel geen storyline in het begin even kort zie je A H even uit zijn spreekwoordelijke schloff schieten en roept als Last Resort Plan Z in het leven….of naja onleven?

In ieder geval heel Duitsland zwermt van de ondode Nazi’s en jij met nog 3 anderen staan daar middenin….het doel? Get To The Exit maar dat wordt je niet makkelijk gemaakt, in de voorlopige beschikbare maps speel je rustig per map een uur als het niet langer is. Je start na een kleine cutscene met een vooraf geselecteerde Loadout en die Loadout bestaat uit een selectie van Main Weapons, Secundary Weapons, Sidearms en een shitload aan te gebruiken explosieven.
Je Main Weapon is uiteraard een Sniper…want heh het heet dan ook Sniper Elite nietwaar? Je Secundary Weapon is een automatisch wapen en je Sidearms…moet ik dat nog uitleggen? Ok vooruit…dat zijn dus je handwapens.

 

Hierna breekt de letterlijk hell los want je staat er het gedurende uur alleen voor, des te meer spelers in het team zitten des te moeilijker missies kunnen worden dus speel je met een volledig team van 4? Zet je dan maar schrap want ze komen je halen! Zo af en toe kom je een safehouse tegen deze ruimte is zombie-frei en geeft je even de kans om op adem te komen en je ammo aan te vullen. Je vind hier ook alle wapens die je vooraf tijdens het kiezen van je Loadout ook kon kiezen, heel soms vind je op een afgelegen plek buiten de safehouses ook speciale wapens als Shotguns, 2-Barrel Shotgun, Panzerfaust tegen. Deze wapens zijn dus schaars maar de ammo gelukkig niet, ook is het mogelijk als je ergens in ammonood komt te zitten en een safehouse is in de verste verte nog niet te bekennen om je afgeknalde slachtoffers te looten, wees hier wel snel mee want ze lossen op als sneeuw voor de zon.
Zo af en toe kom je op een punt terrecht waarbij je tijdelijk het moet zien uit te houden tegen een series aan waves van zombies, dit is dan gelijk ook het punt waar het spel nog interessanter wordt want voor deze gebeurtenissen zijn er een aantal speciale zombies tot ‘leven’ gewekt. Ze rennen fokking hard, roodopgloeiende ogen en maken een hoop lawaai en als ze voor je bakkes staan is het meestal ook gebeurd met je.

Maar dat zijn nog lang niet de vervelendste zo zijn er ook zombies die nog een redelijk verstandsvermogen hebben en kunnen ook een sniper hanteren of juist een dik machinegeweer. Een beetje over The Top zijn wel de wandelende geraamtes, toen die kwamen had ik wel een ‘Oooo jaaa’ factor. Maar gelukkig domineren ze niet de gehele game.

Al met al een zeer leuke en vermakelijke game voor weinig geld ook al is er niet echt iets mee te bereiken qua levelen of upgraden toch houdt het je dankzij de soepele en eenvoudige gameplay bij de les. Ook de graphics zijn schitterend en het geluid doet ook zeker niet af, het reloaden van een M1 Garand bijvoordbeeld is net zo episch als in Call of Duty.

Een aanrader dus als je van eindeloos zombiekoppen-knallen houdt.

Leave a Reply