WTF Speel Jij? – War Thunder

League of Legends vs. Defence of the Ancients 2 en nu dus ook World of Warplanes vs. War Thunder.

Hier de WTF Speel Jij over War Thunder.

wt_lo

 

Eigenlijk is het Wargaming vs. Gaijin want War Thunder en World of Warplanes zijn slechts onderdelen van een volledige game.

War Thunder is een WWII simulatie game waarin je kunt rijden in Tanks, vliegen in Fighters en varen in Battleships. Voorlopig geeft War Thunder je toegang tot het vliegtuig gedeelte de rest is nog in de maak maar er wordt gezegd dat eind 2013 alle 3 games online gaan. De speelbare landen zijn al zo goed als volledig: Amerika, Engeland, Duitsland, Japan en Rusland. Van elk land krijg je de eerste 3 vliegtuigen gratis, deze 3 vliegtuigen zijn tevens het aantal respawns dat je hebt, dat heb je goed gelezen deze game staat respawnen in dezelfde map toe, des te meer vliegtuigen je bezit (max. 7 slots) des te vaker je kan respawnen, maar er zit een addertje onder het gras. Latere level vliegtuigen kosten meer repair costs of als je geen Lions (credits) meer hebt dan staat er een wachttijd van een uur tot wel 16 dagen. Dat addertje valt ten slotte tog weer mee omdat je alle vliegtuigen kan behouden en in je Hanger kan switchen zodat je kan blijven spelen.

shot-2013_02_05-18_39_31

In deze afbeelding zie je dus de Engelse tech tree met onderin een balk waar het aantal beschikbare slots dat je hebt staat weergegeven, wil je dus een ander vliegtuig selecteren dan klik je simpelweg het vliegtuig icoontje aan boven dat plaatje en je krijgt een lijst te zien met alle beschikbare vliegtuigen.

De vliegtuigen vereisen dus geen upgrades naar betere engines of accuratere guns, je speelt wat je krijgt. Een tree bestaat uit diversere vliegtuigen zo kan je dus researchen naar Bombers of Bomber/ Fighters of zelfs de allereerste Jet Fighters. Maar je bent niet gebonden aan een bepaalde weg die je in bent geslagen tijdens je research omdat je alles kan spelen hoef je geen sterk overwogen keuzes te maken.

Met de XP die je krijgt kan je levelen dit level geldt alleen voor het land waar je mee speelt. Dus het is niet mogelijk met hetzelfde level vliegtuigen te kopen van landen waar je nog geen hoog genoeg level mee hebt behaald. De Lions zijn echter wel universeel en dus voor ieder land te gebruiken zolang je dus ook het level hebt om dit te kunnen doen.

 

Nog een leuke feature is het customizen van je vliegtuig, je kan gratis en voor niets de eerste 2 stickers al per vliegtuig opplakken, ook de accolades en chalenges die je behaalt kunnen stickers bevatten die leuk zijn om op te plakken.

aces-2012-09-29-22-02-22-4265065

Van Pin-Up Girls naar Turf strepen en je kan zelf de plek nog bepalen ook, zelfs de awesome haaientanden van de Spitfire zijn op te plakken.

Ten slotte nog een kleine pro’s en con’s waar we WT vergelijken met WoWp.

World of Warplanes

War Thunder

 Onderdeel van 3 losse games.  3 games in 1.
 Mouse aim werkt traag, joystick gaat beter.  Mouse aim werkt prima.
 Max. 2 spelers in een squad, 3 met premium.  Max. 2 spelers in een squad, 4 met premium.
 1 Vliegtuig = 1 slot.  Slots en vliegtuigen apart, alle vliegtuigen blijven speelbaar.
 Vliegtuig kapot is round over.  Aantal slots bepalen je respawns (7 slots Max.)
 Customizen kost Euro’s.  2 Customize slots gratis per vliegtuig, daarna pas Euro’s betalen.
 Upgrades kopen om een volgend vliegtuig te researchen.  Geen upgrades, direct researchen.
 Per vliegtuig apparte Credit pools.  1 Credit pool voor alle vliegtuigen en landen.
 Geen level systeem.  Levelen per land.
 Verbeterde graphics na patch.  Mooiere graphics.

Leave a Reply