WTF Speel Jij? – World of Warcraft

(door Soldier)

Als één van de weinige in F.R.U.I.T. speel ik World of Warcraft, beter bekend onder WoW. Dit is een MMO/ RPG die door vele andere spelers bespeeld wordt op veel game servers, die de specifieke mogelijkheid bieden tot bijvoorbeeld normaal spelen, role-playing of PvP. Deze game bied een grote diversiteit als het aankomt op gamen in een fantasie wereld. Om het niet al te moeilijk te maken zal ik simpel beginnen met een korte uitleg over hoe de game een beetje in elkaar zit.

Als je begint kan je kiezen tussen The Horde en The Alliance. The Horde zou de donkere kant kunnen zijn van het verhaal, met rassen zoals Orc’s, Trolls, Undead en Taurens. Deze Main Capitols zien der dan ook vaak zo uit, varieërend van een stad in een grot-achtige omgeving tot een stad waar alles “dood en verderf” is.

The Alliance daarintegen zijn de “good guys”, met rassen zoals Humans, Nightelfs, Dwarfs en Gnome’s. De Main Capitols zien der dan ook uit van een kasteel-achtige omgeving naar een fort in een grote berg.

Als je dan gekozen hebt welke kant je wilt zijn, kan je verschillende classes kiezen zoals bijv Warrior, Hunter, Mage, Priest en Druïd.. Elke class heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen, die kunnen varieeren van DPS (hakken), Tank (alles op jou laten komen) en Healer (de groep levend houden)..

Als je een character gekozen hebt, die je op het begin ook tevens kan customizen naar je eigen smaak met een naam die je wilt hebben, kan je de reis beginnen vanaf lvl. 1 naar lvl. 90, doormiddel van quest’s, dungeons en PvP Battlegrounds, hier kom ik later op terug.

Verder zijn er ook beroepen die je kan kiezen in de game, die je als voordeel zou kunnen gebruiken in het ontwikkelen van je karakter. Je kan hier net dat beedje extra uithalen wat een ander beroep niet zou hebben. Je hebt bijvoorbeeld crafing beroepen, Blacksmithing, Leatherworking en Tailoring, maar je hebt bijv. ook gathering beroepen, zoals Herbalisme en Mining. Elke van deze beroepen geven een extra status aan jouw karakter die je daarmee hebt. Er geld wel een max. van 2 beroepen per karakter, wil je meer beroepen beheersen, zou je dus meer karakters moeten hebben.

Er is wat gamen betrefd ook een diversiteit wat je zou kunnen doen in-game. Ik zeg altijd, er zijn 2 manieren om WoW te spelen, van lvl. 1 tot 90 en vanaf lvl. 90. Zoals eerder genoemd, moet je questen gaan doen om XP te halen. Deze XP heb je nodig om je karakter te levelen. Op een bepaald lvl. kan je ook dungeons gaan doen, waar je dus zal moeten kiezen of je DPS, Tank of Healer bent, mits je Class het toelaat. Je kan ook er voor kiezen om PvP te gaan doen, waardoor je dus andere spelers moet neerhakken.

Als je op max. level zit, lvl. 90, kan je je karakter ook nog verder upgraden met gear. Deze gear is dus te verkrijgen dmv dungeons (als je niet van PvP houd) of dmv PvP (als je niet van dungeons houd). Hierbij zijn de guilds die je kan vinden op elke server een uitkomst, want veel spelers kunnen je helpen met bijv. het craften van items of andere goede dingen maken. Eigenlijk te veel om op te noemen.

World of Warcraft heeft nu al een aantal uitbreidingen zien komen, met als laatste recente “Mist of Pandaria”. In het begin (2003) had men alleen de mogelijkheid om tot lvl 60 te spelen. Daarna in  2007 kwam “The Burning Crusade” uit, waardoor het mogelijk was om een nieuw ras te kiezen en tot lvl 70 te spelen, met nieuwe dungeons en PvP mogelijkheden. Eind 2008 kwam der weer een nieuwe uitbreiding uit, “Wrath of the Lich King” waar de lvl cap weer omhoog ging tot lvl 80, eveneens weer met een nieuwe class er bij en met nieuwe dungeons en pvp mogelijkheden. Eind 2010 kwam “Cataclysm” uit, waardoor je naar lvl 85 kon. September 2012 gaf ons weer een nieuwe uitbreiding, “Mists of Pandaria”, met een lvl. cap. naar 90 en uiteraard een nieuwe Class en weer nieuwe mogelijkheden tot dungeons en PvP.

Niet alleen naar mijn mening, maar ook naar de mening van vele andere, is “Mists of Pandaria” de beste uitbreiding tot nu toe. De omgeving is heel “China” achtig met veel trekjes in deze sfeer. De nieuwe Class, de Panda beer, is ook een classe op zichzelf.

Dit is een heel verhaal, waarmee ik in de grote lijnen heb verteld waar het over gaat. Je kan je helemaal opgeven in de game als je wilt, de story line’s volgen (waarvan der veel inzitten) of gewoon hersenloos hakken.

Ik speel in The Alliance: een Death Knight (lvl. 90 DPS-Tank), Hunter (lvl. 90 DPS), Mage (lvl. 87 DPS), Paladin (lvl. 85 Support-DPS), Warrior (lvl. 85 DPS-Tank) en wat lage levels chars, zoals de Shaman (Healer), Druïd (Healer), Priest (Healer) en een Monk, op de server Chamber of Aspects.

 

Greetz, Soldier

2 thoughts on “WTF Speel Jij? – World of Warcraft

  1. Hej soldier, Hoe onwijs leuk het me lijkt om weer WoW te gaan spelen. Ik doe het niet!!!! Als ik weer begin zit ik weer tot vroeg in de ochtend te raiden en te grinden. Maar oooo….. wat voel ik het weer kriebelen als ik zo’n post zie. Ik hoop dat er wel wat andere mensen weer gaan spelen voor je die wat beter hun game verslaving onder controle hebben:)

  2. Hehe je hoeft ook niet he?! Tis niet echt een verslaving. (Jah jah, kom maar op met die ontkennings fase verhalen :p ) K zal het ook niet missen als k het een tijd niet zou spelen. Zie het zo, het is puur een tijd doder.

    Maar als je het speelt, grafisch is het gewoon een zeer strakke game. Mooi in elkaar gezet, mooie omgevingen en lots to do! Kan me wel voorstellen dat je het niet meer wil gaan doen tho. K zit nu in een raiding guild die dus wel mensen hebben die echt helemaal niks anders te doen hebben dan farmen, farmen en nog eens farmen…

    Maargoed, ut is en blijft maar een game, die bestaat uit pixels 🙂 En even voor de verduidelijkheid, in het verhaal staat er “support” maar het zou “healer / healz” moeten zijn he! (Ut is geen STO :p) Als je in wow het over support gaat hebben weet niemand waar je het over hebt :p

Leave a Reply