2019 Nederland

 

Amsterdam, Overloon (Nederland)

We beginnen bij wat voor ons Hollanders het begin van de oorlog was. Nederland had net als de eerste wereldoorlog besloten ook deze oorlog aan de zijlijn uit te zitten. Het was pas toen de geallieerden Duitsland de oorlog verklaarden dat Nederland in actie kwam, er werden nog op het laatste nippertje wapens gekocht via Engeland, Zwitserland en Zweden maar al snel werden orders niet meer geaccepteerd. Waarschuwingen over een mogelijke Duitse invasie van Nederlandse agenten in Berlijn werden keer op keer in de wind geslagen en al gauw niet meer geloofd. Tot de laatste melding binnenkwam op 9 mei 1940: “Morgenvroeg bij het krieken van de dag, houdt stand!”
Nederland was totaal onvoorbereid , vocht wel hard maar toen Rotterdam platgegooid werd gaf Nederland zich over.

 

We bezoeken in Nederland 2 locaties op 2 verschillende zonnige zondagen*

Overloon

 

Locatie 1: Overloon Oorlogsmuseum

Een museum opgericht ter nagedachtenis aan de Slag om Overloon, een direct gevolg na de verloren Slag om Arnhem. Tevens Nederlands grootste oorlogsmuseum.

 

Entreekosten: € 15,00
Reis per Auto

Huize Frank

Locatie 2: Anne Frank Huis Amsterdam

Inmiddels gereconstrueerd naar de staat zoals het was in de tijd van Anne Frank, dit voorhuis is een museum om te laten zien hoe Joodse onderduikers leefde in deze angstige tijd.

 

Entreekosten: € 14,50
Reis per Auto/OV

*Omdat 2019 al redelijk volgeboekt is met de Ultra LAN maar ook onze eigen vakanties, houden we dit bezoek simpel en kort. Als je mee wilt proberen we er rekening mee te houden dat je geen vrije dagen hoeft op te nemen.