Aan De Tand Gevoeld: Wargaming

World of Tanks wie kent het niet…onze WoT community bestaat tegenwoordig uit maarliefst 22 gamers dit betekend dus dat dit spel NA League of Legends bij FRUIT het meest populair is geworden. En dat is te merken want het gaat er af en toe fanatiek aan toe in dit spel.

En waar fanatiek gegamed wordt daar ontstaan irritaties, en die kunnen weer omgezet worden naar vragen. Deze vragen hebben jullie aan The Nazbuu doorgegeven en hij heeft contact opgenomen met Ryan Murphy “Ectar” van Wargaming om tijdens Gamescom 2013 deze vragen aan hem te stellen.

(excuus voor het slechte geluid, zet je geluid wat harder het is best te verstaan)

De vragen + antwoorden hieronder in het Nederlands vertaald.

Kunnen we volgend jaar tijdens Gamescom 2014 genieten van een speelbare World of Warships? Na World of Warships zou er een samenvoeging moeten komen van alle drie de games, hoe moeten we dit opvatten?
Verwacht je dat zonder uit te hoeven loggen binnen 1 menu kan switchen naar een andere game of kunnen we enorme gevechten verwachten waarin alle drie de legers met elkaar samen moeten werken?
“Op het moment bevind het zich nog in de Alpha fase, maar hoogstwaarschijnlijk denk ik wel dat het gaat lukken volgend jaar een speelbare demo te presenteren.” “Dat is inderdaad gezegd maar ik weet niet wat daar nog van waar is, voorlopig blijven het gewoon drie losse games omdat de accounts ook vaak van elkaar verschillen is het erg moeilijk om dit samen te voegen. En voor enorme gecombineerde gevechten is het met name voor de zeeslagen niet mogelijk om dit met Tanks en Vliegtuigen te combineren omdat de maps van de zeeslagen twee tot 3 keer zo groot zijn als die van de Tanks en Vliegtuigen.”
Drgn:
Als ik gelijksoortige potjes speel waarbij ik hetzelfde aantal kills, spots, hits enz. heb kan ik in de eindscore nog steeds heel verschillen van elkaar. Waar kan dit aan liggen?
Soldier:
Als ik een potje alleen of met vrienden speel komt het vaak voor dat ik tegen 2 soms wel 3 Tiers hoger dan mijzelf wordt gematched, en ik speel geen Light Tank op dat moment. Hoe komt dit?
“Scores worden gebaseerd op verschillende zaken zoals inderdaad het aantal kills, spots enz. Maar om nou te kunnen verklaren waar het verschil hem in zit is toch echt een vraag voor de Dev’s.” “Dit gebeurd in het bijzonder als we het over Tier 6 of 7 hebben en dat is opzettelijk gedaan om de diversiteit binnen de game te houden, 2 patches geleden hadden we een testrun gehouden waarbij je op die Tier tegen je eigen Tier gematched werd met als resultaat dat mensen veel Tanks links laten liggen en gaan voor de OP Tank waar de rest ook mee speelt. Een Tier 6 Tank tegen een Tier 8 Tank heeft nog steeds kans schade aan te brengen bij de Tier 8 maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je als Tier 6 zijnde de hogere Tiers op moet gaan zoeken in een potje.”
D3adstyle:
Op het moment bestaan Platoon’s niet meer dan uit 3 personen, is dit met opzet gedaan of wordt dit in de toekomst nog uitgebreid naar meer?
Viddian:
Voorbeeld: mijn Wolverine tank is nu Elite geworden, alle XP die ik met deze tank binnenhaal kan eigenlijk alleen nog maar worden overgezet naar Free XP terwijl mijn Crew op de Wolverine nog XP kan gebruiken…komt er een mogelijkheid denk je dat ik de XP op de Wolverine over kan zetten naar Crew XP?
“2 patches geleden hebben we hier ook testruns mee gemaakt om te kijken wat een Premade Team van 5 zou doen als het zich in een Random Battle zou voegen. Wat er gebeurde is eigenlijk heel simpel dit Team versloeg als Team zijnde de gehele vijandelijke company dus dit hebben we weer teruggeschroefd naar 3, wetende dat World of Tanks oorspronkelijk met Free Account met 2 personen was en als je Premium had werd dit 3. Later hebben we dit er ook uitgehaald en kan je nu ook op een Free Account in een 3 man Platoon zitten. Waar we wel mee bezig zijn is een game mode te maken waarbij je 7 tegen 7 speelt waarvoor je dus niet speciaal voor in een clan hoeft te zitten.” “Op het moment is daar nog geen sprake van de XP die je nu verdient op je Elite tanks is alleen nog maar over te zetten naar Free XP.”
Nazbuu:
Binnenkort word World of Tanks voor de Xbox gereleaset wordt dit later Cross Platform en zo ja is het dan ook mogelijk om je PC account te importeren naar je Xbox account?
Nazbuu:
In vergelijking tot jullie grote concurrent War Thunder waar denken jullie dat jullie sterke kant het meest ligt?
“Voorlopig wordt hij voor de Xbox gereleaset maar we verwachten wel dat in de toekomst dit zal samenvoegen met andere platforms, wat je pc account betreft is dit een heel ander verhaal de accounts voor de Xbox gelden niet voor PC en dus ook de PC accounts niet voor Xbox.” “Dat is een lastige…zowiezo is War Thunder meer gericht op het vliegaspect en wij op de Tanks en iedere game zal zijn fanbase houden. Waar ik denk dat onze kracht het beste ligt is wel in het competitieve aspect wij richten ons veel meer op wedstrijden en dergelijke dan War Thunder op het moment daarnaast hebben wij ook een veel grotere fanbase dankzij dit aspect waar War Thunder echt een simulatie spel is waar ook weer liefhebbers voor zijn.”

Leave a Reply