New Games

Alien Swarm ontvangt update!

De gratis via Steam beschikbaar gestelde game Alien Swarm krijgt een nieuwe modus, Onslaught, en een lastigere moeilijkheidsgraad.

De Onslaught-modus introduceert een computergestuurde ‘regisseur’ die op dynamische wijze groepen aliens op de spelers afstuurt en laat hem dit regelen op basis van een aantal factoren waaronder het stressniveau van het team dat aan het spelen is.

De nieuwe moeilijkheidsgraad, genaamd Brutal, maakt het spel nog lastiger dan de ‘Insane’-optie. Over hoe moeilijk Brutal is zegt het persbericht van Valve het volgende: “Hoe ‘Brutal’ is Brutal? Niemand van het team achter Alien Swarm heeft het voor elkaar gekregen om er ook maar één missie van uit te spelen.”

Friendly Fire

Ook komt er een optie om ‘Hardcore Friendly Fire’ aan te zetten, dat ertoe leidt dat de teamleden van spelers in principe gelijk behandeld worden als de vijanden. Zij vatten sneller vlam door vlammenwerpers, lijden dezelfde schade en worden ook geraakt door spervuur afkomstig van een afweergeschut. Tot slot zijn er drie nieuwe ‘Promotion Ranks’ toegevoegd, te weten Platinum Star, Osmium Star en Iridium Medallion.

Alien Swarm, ontwikkeld door een team binnen Valve, is sinds vorige maand gratis te downloaden via Steam. Het is een actiespel waarin de camera de spelers van bovenaf volgt, waarbij zij het met drie anderen opnemen tegen massa’s buitenaardse wezens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.