Dreadnought

Dit is de reden waarom wij ieder jaar weer terugkeren naar Gamescom, je gaat er naartoe en vaak heb je je door alle drukte niet goed kunnen verdiepen in wat je kunt verwachten. Je loopt wat rond en gaat naar goeder getrouw bij games in de rij staan waarbij je al goede verwachtingen had. En dan kom je een game tegen als Dreadnought, mooie grote stand in de vorm van een battleship en een redelijk vlotte rij waarbij je net genoeg geduld heb om voor een onbekende game in de rij te gaan staan. In de rij kregen we al Closed Beta Keys uitgedeeld dit was al helemaal top want zo was onze eerste ervaring met World of Tanks ook toen het nog een open booth was met geen rij en laptops waar je gewoon achter kon springen en gamen zolang als je wilde. Dreadnought was wel iets beter uitgelegd dan dit want iedereen kreeg eerst een uitgebreide film te zien hoe de game werkte waarna we een potje TDM mochten doen 5 vs. 5.

Dreadnought is dus een MOBA te vergelijken met World of Warships maar omdat het ruimteschepen zijn is het minder een simulatie spel dan alles wat Wargaming en Gaijin uitbrengen. Je hebt de keuze uit een aantal diverse type schepen hieronder beschreven zoals ons is uitgelegd:

Light Corvette Een fighter die daarom ook het snelst kan vliegen maar erg kwetsbaar is tegen grof geschut, ideaal om stealth aan te vallen.
Destroyer Een sterk schip met hoge aanvallen en redelijke verdediging, de destroyer is het meest veelzijdig van alle schepen.
Artillery Cruiser De sniper class onder de schepen hoge damage en lage defence, hou je schip op afstand van je team en kijk uit voor Corvette’s.
Tactical Cruiser De support, veel repair abilities zowel voor anderen als om zichzelf te repareren. Redelijke aanval maar vlieg niet voorop.
Dreadnought De zogezegde tank uit de game maar met hoge aanvalsmogelijkheden, voor de beginner het beste schip te besturen.

Terwijl je nog in je hangar zit heb je de mogelijkheid je schip/ schepen te customizen waarbij je modules als primary en secundary wapens kunt veranderen en ook je powers en passive abilities. Dit is op te slaan als een loadout dus je bent niet gebonden per schip aan 1 reeks van wapens en abilities je kan meerdere loadouts maken van hetzelfde schip en je kunt ze een naam geven.
De match setup gaat als volgt: je start een game, dit kan alleen of met 4 vrienden erbij dit is vooralsnog gratis. De game start en je hebt terwijl je nog in orbit hangt tijd om met je team af te spreken wie welke class neemt. Maar dit is niet een permanente afspraak, ga je tijdens de match dood dan respawn je gewoon weer maar met de mogelijkheid om tussentijds nog een ander schip en/of ander loadout te kiezen. Het team dat als eerste 100 punten heeft bereikt wint.

Ook is er de game mode Team Elimination die je na rank 1 vrijspeelt, dit is de wat meer competitievere mode waarbij je net als bij de Wargaming games het andere team uit moet schakelen. Het enige probleem is momenteel nog het aantal spelers aangezien de game zich momenteel nog in Closed Beta bevindt, het heeft ook nog maar van ieder type 4 schepen die te koop zijn met FP points die je krijgt na iedere match. Alles is ook te koop met echt geld waarbij je gaat twijfelen of dit geen Pay to Win game is maar alles is redelijk goed te halen met FP en alle content is nog wel level gebonden.

De 9 mannen van FRUIT die dit gespeeld hebben op de eerste Gamescom dag zijn allemaal super enthousiast en konden niet wachten om hun Beta-Key te activeren zodra ze thuis waren.

Gamer

Cijfer

The Nazbuu 8
TheKillerBee 8
Th3BlackShadow 8
Bolletjepretvet 7
D3adstyle 8
Bambo 7
Sylleas 7
Gr1mR3m1nd3r 7
Timberwolf 7,5
Gemiddeld Cijfer 7,5

Ups

+ De reden waarom we gaan.
+ Mooie graphics
+ Goede besturing
+ Respawns

Downers

– Schepen vliegen traag
– Hopelijk wordt het geen Pay to Win

Platforms

Release date

Pc (windows) Closed Beta