Destiny

Waarschuwing: na het lezen van deze preview gaat het je een hoop geld kosten…

We weten nog allemaal goed de dag te herinneren dat Bungie hun meesterwerk Halo verkocht aan Microsoft en op hun beurt weer aan 343 Studios. Bungie was toe aan wat nieuws werd gezegd en als je zo’n stempel op je voorhoofd hebt als Halo dan laat dat weinig ruimte, tijd en geld over om je volledig te concentreren op een nieuwe game. En toen kwam het nieuws dat Bungie de handen ineen sloeg met Activision…dat was een domper voor veel Halo fans zeker omdat Activision meerdere malen te kennen heeft gegeven dat het ze echt om geld gaat. En natuurlijk zijn we ons er allemaal wel ergens van bewust dat deze hele aardkluit daar om draait maar dan nog moet je wel een product op de markt zien te krijgen wat Bungie waardig is en zeker geen Halo of Duty gaat worden…

Dev’s Diary video @ Gamescom video door: The Nazbuu

…en ik mag voor ons allen wel spreken dat dit zeer zeker niet het geval is bij Destiny. Een “MMO” voor op de console…wie had dat kunnen dromen? Met een squad van 3 spelers loop je door de enorme wereld heen, een wereld dat 700 jaar geleden Aarde mocht heten en genoot van een Golden Age waarbij de mensheid koloniën had door het universum heen maar tijdens een mysterieus gebeuren genaamd “The Collapse” kwam dit tijdperk tot een dramatisch einde, zo dramatisch dat de laatst overgebleven mensheid zich nog in 1 stad bevindt op Aarde. Deze stad is gebouwd onder een enorme Bol genaamd “The Traveler” dit heeft de mensheid op het nippertje weten te redden en geeft een handvol van deze mensen de beschikking over zekere krachten. Deze mensen noemen we “Guardians” beschermers van deze laatste menselijke vesting, en gaan er op uit om te zien wat er na 700 jaar is geworden van hun ooit zo mooie Aarde.
Helaas hadden we alleen te maken met een Gameplay presentatie maar hier zijn we veel uit wijzer geworden en met name zo wijs dat dit spel op al onze verlanglijstjes komt te staan…zelfs Drgn die na de Nintendo 64 niet meer naar de console heeft omgekeken zat al te browsen naar een goedkope Xbox 360.

Gameplay Trailer @ Gamescom 2013

Gamer

Cijfer

The Nazbuu 9
FREAK! 9
Viddian 9
TheKillerBee 9
Th3BlackShadow 9
Drgn 9
Gemiddeld cijfer 9

Ups

+ Super graphics
+ Moeite waard om hier een console voor aan te schaffen
+ Vernieuwende game
+ 3 man squads
+ Public events

Downers

– Niet voor PC
– Geen Hands-On op Gamescom 2013

Platform(s): Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4