WTF Speel Jij? – Dayz

Sinds afgelopen LAN spelen een select aantal mensen een nieuwe game genaamd Dayz,

Dit spel is een Mod op Arma II: Operation Arrowhead. Je schaft dus éénmalig de game Arma II: Combined Operations aan via Steam en download en installeerd vervolgens de Mod…hierover een complete noobguide binnenkort gepost door FREAK!.

Eenmaal geïnstalleerd kan je via de vele (vaak overvolle) servers een plekje bemachtigen, (let op de Mod bevindt zich op dit moment nog in de Alpha fase dus er gaat nog wel eens wat fout)
De game simuleerd zoveel mogelijk de echte wereld en heb je dus alle kans dat als je om 21:00 een EU server binnengaat dat het in-game pikkedonker is. Heel simpel op te lossen door dan een US server binnen te gaan.

Je (re)spawnplek is ten allertijde aan het strand van Chernarus mits je blijft leven uiteraard, mijn advies is om deze map te gebruiken en op te slaan in je favorieten, de map is 200+ km2 groot en verdwalen is hier dus echt mogelijk als je niet oplet waar je loopt. De kleine dorpjes en grote steden krioelen van de zombies en eenmaal gehoord of gezien betekend dan ook vaak vechten, verstoppen of keihard rennen! Een kleine tip: Zombies zijn dom dus je bent zo weer onzichtbaar als je je snel weet te verstoppen, ook kan je proberen een huis binnen te rennen of ergens een trap op te gaan dit zorgt ervoor dat ze weer rustig lopen.

Eenmaal dood gemaakt is overnieuw beginnen, als je loot verzameld had kan je proberen je lichaam te vinden en deze loot eruit te halen. Je lichaam blijft echter wel in de server waar je bent gedood, wapens vind je ook maar de ammo is schaars en meeste wapens maken lawaai wat dus meerdere zombies in de omgeving alarmeerd.

Naast de hordes aan zombies waar je voor moet uitkijken is er nog een veel gevaarlijkere bedreiging namelijk andere spelers, in een wereld waarin overleven een pre is en loot erg moeilijk aan te komen is zullen andere mensen er alles aan doen die loot van jou af te pakken, hetzij beroven hetzij doden….meestal het laatste. Het is mogelijk voertuigen te vinden en te repareren en dankzij de vele militaire basissen kan dit heel variërend zijn soms. Het is mogelijk om samen met vrienden als je elkaar gevonden hebt een voertuig te bemannen en zo het level doorcrossen, motorische voertuigen triggert zombies vanaf ongeveer een kilometer afstand dus stilstaan is geen optie.

Nu ik de basics heb uitgelegd hopen we je binnenkort met ons mee te sleuren door Chernarus, voor nog meer tips is Youtube je beste vriend in deze game.

Leave a Reply