WTF Speel jij? – End of Nations

Deze game staat al enige tijd op de verlanglijst van menig members, vorig en dit jaar ook hadden ze een grote stand op Gamescom Keulen en de game beloofd heel wat.

Het gaat hier om een MMO/RTS dus Massive Multiplayer Online Real Time Strategy, naast een Campaign die in een later stadium uitkomt bevat de multiplayer op sommige maps 25 vs 25 spelers wat een heel nieuwe manier van strategie met zich meebrengt. Je begint net als in C&C Tiberium Twilight met een groep units die worden gedropt op een landing point vanuit dit punt moet je net als in Company of Heroes punten overnemen, deze zijn te onderscheiden tussen Drop Zones en Victory Points een Drop Zone zegt het al het geeft je de mogelijkheid om units op te roepen op een verdere locatie op de map een Victory Point kan een tactisch voordeel met zich meebrengen zoals een superweapon. Als je al deze punten veroverd heb is het verder de missie de basis van het andere team uit te schakelen.

Maar laten we hier even stoppen en alles uitdunnen want alleen door spelen hebben we alles in kaart kunnen brengen…iets wat de demo op de Gamescom absoluut niet deed.

Er zijn twee fracties uiteraard de good- en de badguys, geen van de fracties is sterker als de ander het spel is geheel gebaseerd op samenwerking. Nadat je een fractie hebt gekozen kan je net als in C&C Generals een Commander uitkiezen, deze commander geeft je beschikking over units die abilities bevatten die passen bij die commander.
Na dit gedaan te hebben kom je op de World Map dit is gewoon de Aarde voor de verandering, en kan je een tutorial spelen waarmee je je eerste level behaald en wat credits. Terug gekomen op de World Map kan je wat opties aanklikken, één van de belangrijkste is wel je Armory hier kan je je companies samenstellen (3 in totaal) deze companies zijn in game om te wisselen mocht je tegen een vijand komen die bijv. vooral lucht units heeft. Door middel van te levelen behaal je research points, en alhoewel het spel nog geen level cap heeft bekend gemaakt lijkt het me duidelijk dat niet alles is te researchen. Je moet dus keuzes maken maar je points zijn wel te respeccen mocht je een verkeerde keuze te hebben gemaakt.

Na je eerste unit geresearched te hebben is deze beschikbaar geworden in de Armory Store deze kan je vervolgens aanschaffen met Wealth (in game credits) of Credits (echt geld) eenmaal een unit te hebben gekocht blijft deze gewoon bestaan en is weer op te roepen als je hem verloren bent in game. Wil je meerdere van dezelfde unit in dezelfde company dan moet je dit ook meerdere keren aanschaffen, je bent de unit niet verplicht te gebruiken hij is gewoon uit de company te halen en wordt in je reserves geplaatst.
Als je Wealth meter op 4999 staat dan mag je een Hero unit kopen hier heb je een keuze uit drie en zal er uit zien als een variant op een normale unit met meer abilities net als in Starcraft, iedere unit heeft een alt wapen en deze is met een korte cooldown te switchen in game. Naast je alt wapen is iedere unit apart te voorzien van 2 extra mods (perks) deze kosten uiteraard ook Wealth per mod per unit, een verkeerde keuze kan je dus een hoop Wealth kosten. Verder kan je je leger ook een skin geven zodat je je terreur populariteit kan geven dit is dan wel alleen te betalen met Credits.

Gameplay

Je level maakt in game niet veel uit, zoals in meeste RTS gaat het om inzicht en tactisch nadenken, de grootste tanks zijn uit te schakelen met infantry en lucht units domineren niet het slagveld, bovendien kunnen lucht units geen punten overnemen. De samenwerking is zeer relevant in de wat grotere maps, omdat de game met een drop in en out systeem werkt kan het soms best frustrerend zijn dat je even een paar minuten met minder teamgenoten moet vechten, een voordeel hiervan kan zijn dat een speler joint met een sterk leger. Beide gevallen kunnen dus het tij van een battle doen keren.

De game is verder geheel gratis en voor niets te downloaden, als je je aanmeldt op de website van End of Nations krijg je direct de installatie van de Beta. De Beta is alleen op event data te spelen hier krijg je vanzelf bericht over wat je wel al kan spelen is de Alpha deze is praktisch hetzelfde als de Beta alleen grafisch wat minder mooi.

Leave a Reply