WTF Speel Jij? – League Of Legends

In de rubriek WTF Speel Jij? geen LoL versie ???? Bij deze dus.

league-of-legends-logo

Leauge Of Legends,

Het meest gespeelde FTP game van deze aardkloot en dus ook bij FRUIT gamers. De eindeloze competitieve gameplay, die je bezig blijft houden.

Bizar dat deze game al drie seizoenen lang, veel FRUIT leden van de straat houden. Een account aanmaken kan dus met gratis geld gedaan worden. Als JIJ! nog geen account hebt aangemaakt. doen!!

Tijdens het spelen van het spel, gaan de emoties soms hoog op. Vooral Solo Qeue’s zijn bij sommige FRUITers hoge bloeddruk veroorzakers. Helaas krijgen, goede en welwillende spelers te maken met de zogenoemde Trollers. Mensen die op level 30 alleen maar mid champs kunnen spelen, of alleen maar ADC rune packages hebben. Mensen die blijven hangen in low tier divisies (of zoals in de nostalgische gametijd low elo genoemd werd). In mijn kolom, vinden jullie mijn mening over dat soort spelers. Maar dit is geen afkraak sessie over spelers die net zo hard falen als A. Hitler deed op 30 april 1945. We gaan even terug in de tijd, waar het allemaal begon.

LoL werd gespeeld voor de funs. Een losgelopen experiment op de F2P games. Er moest opzoek gegaan worden naar een game, zoals The Nazbuu verwoord in zijn kolom.

Seizoen 1: De nostalgie waar ik zo naar verlang, begint vorm te krijgen in seizoen3. ADC (Carry Champs) op mid zoals, ashe en 2 man top (support, bruiser), 2 man bottom (mage, bruiser) en geen jungleboy, was toch eigenlijk wel de legendarische set up van deze game. Als je dat in Seizoen 3 doet, zal je vanzelf als team gebanned worden van alle Riot servers. De game die de verslavingsfactor van WoW heeft, maar de vrijheid van een strategie game of gewoon tetris. Je kan er mee stoppen en twee weken later weer beginnen, om met dezelfde skills of divisie verder te gaan. Hoogstwaarschijnlijk zal je eerst even 2 uur en 3 kwartier moeten updaten, maar dan kan je er ook gewoon weer tegen aan. De F2P rotation zorgen ervoor dat je met elke champion, skills kan ontdekken, die je bij jezelf nog nooit gezien hebt. Zo ben ik erachter gekomen dat malzahar (normaal gesproken mijn main mid champ), zaad met kokosnoot is vergeleken met Galio. De enige champion, die mij uit low tier divisions kan krijgen, ondanks dat er trollers in mijn team zitten, draag ik games die tot winst leiden. 110 champions die op dit moment te spelen zijn. Zowel gratis, dan wel tegen betaling. Er zijn natuurlijk die-hard LoL fans die honderden euro’s in deze game stoppen, voor champs, runes, skins, books etc. Meeste van deze mensen, wonen blijkbaar nog thuis. Om nou 4 skins te kopen voor één champion is zoiets, als 14 horloges of 35 paar schoenen te kopen. Je kan er maar één om of aan per keer. Buiten dat, champs on enemy side, zuigen harder met skins dan de Dyson Duster 3000 en zijn meestal een focus point ingame. Mensen vertonen ingame enigszins jaloezie jegens personen die geld betalen voor skins, om ze vervolgens ingame harder te rapen dan dat Robert M. deed in kindercrash het hofnarretje.

 S1 Cinematic Trailer  S1 Gameplay

Seizoen 2: Een tussen seizoen die dominion lanceerde. Een enigszins uit de kluiten gewassen ragegame, voor mensen die net een scheiding meegemaakt hebben, of een auto total loss hebben zien gaan. Het is 24/7 hakken, slicen, ragen en toetsenborden breken. Een gametype die ik een paar keer aangezien heb, maar ook daar is het best lastig om games te winnen met 3 tegen 5. Dominion, krijgt voor mij ook de faalturk award in de League Of Legends series. Wel zijn er goede aanpassingen geweest. Evelyn die andere skills gekregen heeft en haar Cloak Ability is aangepast. Twitch die niet 24/7 Stealthed kan blijven, Xin Zhao die wat andere skills krijgt en wat meer counter champions die de andere OP champions uit seizoen één een beetje in balans houden. De gameplay is wat aangepast en er zijn een hoop bugs uitgehaald. Een prima tussen seizoen.

 S2 Cinematic Trailer  S2 Gameplay

Seizoen 3: Een prima update. Ranked game is volledig op de schop gegaan en de balance is wat verbeterd. Maar de mensen die voorheen in Low Elo zaten. Zitten nu dus in de lage divisies zoals Brons en Zilver. Daar hebben we dus ook geen klap aan. Solo Qeue is echt een lastige opgave om je omhoog te werken. Een smetje is wel, dat er ooit is geruchten zijn geweest over nieuwe levels. Als je de map ziet van LoL (Demacia) zie je dat er aardig wat levels zijn, maar deze dus blijkbaar nog niet zijn ontworpen door het bestuur van Riot. Ze moeten het natuurlijk ook hebben van de donaties van mensen, die hen volledig krantenwijk salaris uitgeven aan de game. De bottom lane setup is wat veranderd. Steeds meer zie je support champions als Magers of Casters. Een ADC met een bruiser is tegenwoordig ook populair. Het enige nadeel is dat sommige support champions met een hoog CC waarde bruisers keihard counteren. Daar waar bruisers in de buurt moeten komen om pijn te doen. 2 champs top komt ook weer voor. Te weinig nog, maar dat komt ook, omdat de jungler best effectief blijft. Vooral in Ranked. Zelf heb ik op de grens van seizoen 2 naar 3 de ARAM mode ontdekt. Eigenlijk is deze gametype op de LAN 2012 gespeeld. maar dan op summoners rift met de regel, dat je de lane niet uit mag komen. ARAM is funs en heb ik op de LAN 2012 veel plezier mee gahd. Ook is dit seizoen een FRUIT openbaring gekomen om een FRUIT lol ranked team in het leven te roepen. De trainingen laten nog wat op zich wachten. Slechts 3 matches zijn gespeeld en er is nog geen divisie aan dit team gehangen. catagorie jammer.

 S3 Overview

Enfin. League Of Legends, dat speel ik. Een game wat gratis is en wat prima te doen is om mijn tijd te doden in mijn continu shift werktijden. Weekend vieren op dinsdag ochtend is nogal eenzaam, als drie kwart Nederland op kantoor zit. En zeg zelf. De hele dag aan je pik trekken, doet op een gegeven moment ook een beetje pijn.

Adios

One thought on “WTF Speel Jij? – League Of Legends

  1. ARAM op de LAN. Mooie tijd. 6 tiamat Fiora, hele team in 1x wegvagen

Leave a Reply