WTF Speel jij? – Planetside 2

(door Timberwolf)

Je hebt er vast wel van gehoord: PlanetSide 2
In het kort, het is een MMO/FPS. een Massively Multiplayer Online First Person Shooter. De game speelt zich af in een tamelijk futuristische setting op de planeet Auraxis, met het aantal spelers variërend van 500 tot 2000 op een continent, dit continent is een volledige map op zichzelf van 64 vierkante kilometer. In deze game draait het er dus ook om om zoveel mogelijk territoria in bezit te hebben.

In de game zitten 3 facties, de Terran Republic (TR), de New Conglomerate (NC) en de Vanu Sovereignty (VS). Deze facties verschillen erg veel van elkaar hoewel er overeenkomsten in gameplay zijn. De TR is gericht op een hoog rate of fire met minder damage per schot, de NC is gericht op een lager rate of fire met meer damage per schot, en de VS is gericht op lasers, ontwikkeld uit alien tech gevonden op Auraxis.

Waarom zijn die territoria belangrijk? Ieder territorium produceert 1 van 4 resources, deze resources worden gebruikt om voertuigen, wapens en spullen van te kopen om te gebruiken. Dus hoe meer jouw factie bezit, hoe rijker jij bent. Er zijn 3 verschillende basissen verspreid over de map, Tech plants, Bio labs en outposts. Tech plants en Bio labs hebben ieder 6 tot 8 capture points en outposts maar 1, afhankelijk van de hoeveelheid points je bezit en hoeveel territoria er omheen je bezit des te makkelijker je de basis verovert. Een aanval op een lab of plant kan 20 minuten duren maar ook 3 uur, afhankelijk van hoe hard er wordt gevochten.

Naast deze resources verdient je character ook Certification points, deze kunnen worden gebruikt om attachments voor je wapens of andere gadgets te kopen.

Iedere factie heeft 6 classes die een speler kan kiezen om te spawnen, zoiets als in Battlefield 3:

Infiltrator.

De sniper class van de game, hij heeft naast een sniper rifle ook een cloak die hij voor een korte tijd kan gebruiken.

Light Assault.

Meestal de eerste golf van soldaten, zoals deze class suggereert is hij bedoelt om te overrompelen. hij bezit een carbine en jumpjets, waarmee hij over muren en langs obstakels kan manoeuvreren om zo in de rug aan te vallen.

Heavy Assault.

De shocktroopers van de game, deze zijn meestal de spil van iedere aanval. Ze bezitten over een LMG en een rocket launcher, en verder nog een Nanite Mesh Generator waardoor ze tijdelijk minder damage ontvangen.

Medic.

Zoals de naam suggereert zorgen zij ervoor dat andere spelers op de been blijven en kunnen ze teamgenoten ook reviven zoals in BF3. Hij bezit naast Assault Rifle ook een medical applicator om te kunnen healen en reviven.

Engineer.

Deze hebben naast een Assault Rifle ook de Advanced Construction Engine en een Nano Armor Kit, met de ACE kunnen ze bedienbare turrets voor zichzelf plaatsen die heel erg goed zijn in een gebied onveilig maken. De NAK kunnen ze gebruiken om voertuigen en MAX units te repareren

MAX unit.

De meest bekende class in heel planetside, deze Mechanized Assault Exo-suit is een exosuit met de mogelijkheid om HMG’s en Grenade launchers erop te zetten. In de juiste handen kunnen deze units hele squads neermaaien voordat ze gestopt worden. Een nadeel hiervan is dat ze traag zijn en geen voertuig kunnen bedienen.

Spelers kunnen squads vormen van maximaal 12 spelers, waarbij zij delen van de map kunnen beinvloeden.

Deze game is gratis en je kunt je hier aanmelden. De kans op een key (door alleen maar te wachten) is heel erg klein, maar ze geven iedere dag beta keys weg op twitter dus als je naar ze tweet maak je een grotere kans op een key.

One thought on “WTF Speel jij? – Planetside 2

  1. of je gaat naar de site an koopt het Alpha team packet.
    waarbij je direct access krijgt& waneer het spel uitkomt 14 wapens voor iedere class bij iedere content en een anders niet te krijge founder title.
    blijkbaar helaas niemand hier een beta key? ik speel em al xD

Leave a Reply