WTF Speel Jij? – Warframe

Nooit eerder was de titel van deze rubriek op zijn plaats want What Tha Fuck is Warframe?

Lees hem goed en sta verbijsterd van de awesomeness van deze nieuwe Free To Play game.

warframe-logo-header

Warframe is een typische Hack ‘n Slash / Shooter, zeer snelle gameplay, vage characters en een bijna onbesnappelijk verhaal. Maar wat maakt Warframe dan zo bijzonder? eigenlijk heel simpel het is gratis maar buiten dat feit is het voor een gratis game ongelooflijk mooi en de gameplay is zeer soepel.

Het verhaal dusver:
Jij bent Tenno, waar uit te begrijpen is een speciale eenheid van de laatst overgebleven mensheid, je draagt een speciaal armor (Warframe) uitgerust met een main wapen, side arm en een melee wapen. Met deze uitrusting en een handvol abilities moet je het doen. Je vecht alleen of in een team van maximaal 4 tegen The Grineer, gemillitairiseerde mensen die in dusverre ons zonnestelsel overgenomen heeft, inclusief de Aarde. Verder is er niets bekend over wie jij bent of wat het verleden is van deze Tenno en hun oorlog tegen The Grineer. Wat wel bekend is, is dat jij de aangewezen persoon bent om de Grineer te verslaan en het zonnestelsel weet te heroveren.

De Gameplay:
Schieten en hakken dat is het voornamelijk, maar niet zoals een gewone MMO maar meer op levels gebaseerd, je zit standaard in je menu en je joined vanuit dat menu een Missie die zich op je gekozen planeet bevind en deze missies kunnen heel divers zijn:

– Sabotage: Het uitschakelen van een Generator.
– Assasination: Een speciale unit, te vergelijken met een Boss, die uitgeschakeld moet worden.
– Defence: Je moet iets verdedigen tegen een serie aan waves van vijanden. Na 10 waves krijg je de optie om de missie als voltooid te beschouwen of je gaat nog vrolijk door.
– Capture: Je moet een vijand uitschakelen en gevangen nemen.
– Rescue: Je moet een mede Tenno (AI) uit een gevangenis bevrijden en een escort geven.
– Exterminate: Alle vijanden in de map uitschakelen.
– Raid: Een serie aan items verzamelen.
– Spy: Een Tenno AI uploaden naar een mainframe van de vijand en dit verdedigen tot ze hier mee klaar is.

Op latere levels worden sommige van deze game-types gemixed met elkaar waardoor je dus best even zoet bent. Sommige levels zijn haast niet solo te doen en heb je echt een goed communicerend team nodig waar je mee kunt spelen.

Tijdens het spelen van deze missies is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk vijanden afmaakt en kistjes, lockers, containers opent waar zich dus grondstoffen, power-ups, mods en credits kunnen bevinden.
De grondstoffen verschillen per planeet verschillen en zijn uiteindelijk belangrijk voor het craften van wapens en nieuwe Warframes. De Mods die je vind zijn daarbij nog belangrijker, deze zorgen namelijk dat je abilities sterker worden en je wapens verbeterd worden. En voor dit alles zijn natuurlijk dan weer credits nodig om het te bekostigen.

Aan het begin heb je keuze uit 3 Warframes en deze Warframes hebben namen en hun daarbij behorende specialiteiten:
Loki: Een Warframe die zijn omgeving gebruikt om de vijand om de tuin te leiden, onzichtbaarheid, decoys en teleportation zijn de specialiteiten.
Mag: Maakt gebruik van magnetische velden en kan zo vijanden en vrienden naar zich toe trekken, shields polarizen en de armor van de vijand crushen met de vijand er nog in.
Excalibur: Een zwaardmeester met een set toepasselijke skills als Slash Dash, Super Jump en Radial Javelin

Loki Mag Excalibur
Loki MAG excalibur

Tijdens het spelen kan je een andere Warframe kopen of bouwen met grondstoffen, dit laatste duurt natuurlijk langer maar geeft het wel een extra doel om te blijven spelen.

Trinity Volt Rhino Nyx
Trinity Volt Rhino Nyx
Banshee Frost Ember Ash
Banshee Frost Ember Ash

Ik hoop dat je nu wat meer te weten bent gekomen over deze game en na de filmpjes gezien te hebben snapt waarom in een week tijd meer dan 10 FRUIT leden dit spel gedownload en grijs aan het spelen zijn. Het is leuk, snel, mooi en vooral weinig nadenken en daar houden we van.

Leave a Reply