Command & Conquer

Na een zeer gefaald Command & Conquer 4 Tiberium Alliance moest Electronic Arts de stukjes bij elkaar geschrapen en dit keer een goed naar de fans luisteren.

Met sommige games moet je gewoon niet fucken en C&C is daar zeker 1 van, toch moeten ze wel mee gaan met hun tijd en aangezien de Free 2 Play games DE toekomst zijn moet ze hier wel gehoor aan geven.
Samen met Victory Games slaan ze de handen ineen om vervolgens op een Frostbite Engine de meest geavanceerde Free 2 Play RTS tot vandaag de dag te maken. De Hands-On op Gamescom 2013 voelde vertrouwd aan, “het was echt Generals zoals ik het gewend ben” opperde Viddian. Maar omdat het een Free 2 Play game wordt laat het zoveel ruimte open voor verbetering en uitbreiding met meer facties en add-ons. Bij release zal een nieuwe factie gelaunched worden namelijk de EU, sterk geavanceerde units met als 1 van de sterkste units een Mammoth Tank met een Railgun erop!

EA wilde voor deze Gamescom iets speciaals doen…een Mammoth Tank nabouwen!!! video door: Drgn

Voorlopig kon je uit 15 verschillende Generals kiezen met ieder zijn/ haar eigen specialiteiten maar uitbreiding is al in de maak vertelden ze ons, en wat nog vetter is….je kan weer een basis bouwen!!!
En dankzij de Frostbite Engine kan alles stuk, gebouwen, natuur, neutrale voertuigen enz. Heel goed uitgedacht dus, het zal bij release een Mulitplayer PvP en PvE feature inhouden.
Het enige wat nog even afwachten is wordt de Campaign voorlopig wordt hij zonder die feature gelanceerd maar op de website was vandaag (27-8-2013) te lezen dat er in 2014 een campaign zal komen!

Gameplay Demo @ Gamescom 2013, EU vs. APA

Het betaal systeem is uiteraard nog niet onthuld maar verwacht van een EA game wel dat ze er alles uit zullen halen wat er in zit…

Gamer

Cijfer

The Nazbuu 8,5
FREAK! 7,5
Viddian 8
TheKillerBee 8,5
Th3BlackShadow 8
Drgn 8
Gemiddeld cijfer 8,1

Ups

+ Generals 2 FTW!
+ Voelt als vanouds aan
+ Nieuwe factie(s)
+ We kunnen weer lekker bouwen
+ Release met minimaal 15 verschillende Generals

Downers

– Betaalsysteem nog even afwachten
– Veel bugs in de Alpha

Platform(s): PC