Firstlook 2010

 

Firstlook vond afgelopen weekend plaats, Nazbuu, TheKillerbee en Th3BlackShadow waren van de partij.
Lees ons verslag…

Na een rustige rit met auto en bus kwamen we op de zonnige zondag van 2 oktober aan bij de Westergasfabriek te Amsterdam.
Vanaf een afstand leek het erg klein en toen we binnenkwamen klopte dit ook wel, maar voor een startende oer-hollandse game beurs wat niet ieder land kan zeggen,
was dit een goede eerste indruk. We begonnen onze tour bij een kleine war die werd gehouden op vier supermoderne laptops,
het was wel Call Of Duty 4: Modern Warfare dat gespeeld werd maar desalniettemin zag dit er vlekkeloos uit.

Ons bezoek aan deze stand werd al snel beëindigt toen we even verderop een rij zagen vormen voor Fallout: New Vegas!!! Maar helaas zagen we bij een snelle kijk om de hoek dat het om een preview ging en er dus niet ge-gamed kon worden, jammer maar begrijpelijk van zo’n grote en veelzijdige game is er moeilijk wat van op te steken in de vorm van een demo.

Onze tocht werd voortgezet naar de hoofdzaal waar de grote jongens zich bevonden, je kon van alles bekijken en spelen. Wat als eerste opviel was een onbewaakte xbox controller met een draaiende game. Terwijl we gingen spelen daagde het bij ons op dat dit dus Enslaved moest zijn. Namco (Tekken) heeft hier weer een mooi staaltje werk van gemaakt;
Als een soort Tarzan (die wel erg op Jin lijkt met een ongeschoren gezicht) moet je een pad vrijmaken voor je mede gevange, dit moet je doen door zo min mogelijk proberen op te vallen anders worden er sentries of guards gealarmeerd en word je kort gezegd ge-pwned!

Helaas was er niemand die namens Namco ons iets kon duidelijk maken over de besturing dus de keuze was of hier nog een paar uur aandacht aan besteden of doorlopen. De keuze leek ons niet moeilijk en zijn we dus doorgelopen.

De stand van Kinekt was immens, het was een podium die overal bovenuit stak en daarop werd met een groep bezoekers tegelijk gedanst het zag er erg leuk uit en de oude beelden van Bust-a-Groove op de playstati0n daagden weer op bij me, wat is de tijd toch hard gegaan sindsdien. Nou zijn wij niet erg van de beweging als het op gamen aankomt dus om daar nou zelf te gaan housen was het dus niet aan ons besteed hier deel aan te nemen.

 

Gelijk werden we opgehouden door een hoop geknal naast ons. Het kon ook niet anders of Vanquish liet van zich horen,
dit was tevens de stand met het meest aan consoles om dit op de spelen. Ikzelf had de demo al gedaan op de xbox,
dus was het aan Th3Blackshadow om dit even uit te testen. Vanquish is een enorm drukke game in de stijl van menig Manga films,
normaal is Europa daar niet zo voor warm te maken maar het heeft iets waardoor je blijft terugkomen op deze game.
Als een soort supersoldaat uitgerust in een pak dat te vergelijken is met dat uit Dead Space ren je door hordes androids
en als het je even teveel wordt druk je op de slide button om vervolgens op je knieën met een booster langs de vijanden te strafen
en ze in matrix-stijl af te knallen. Het wapen-upgrade systeem geeft weer een leuk element aan de game waardoor het interessant blijft.
Met grotere vijanden die wat moeilijker te doden zijn heb je een interactief systeem nodig waarbij je bijvoorbeeld eerst zorgt dat hij een
knieval maakt zodat jij op hem kan klimmen en hem gek maakt.

Op het schema dat we gekregen hadden zagen we dat er een promo kwam van Call Of Duty: Black Ops die gevolgd werd door Brink dit wilden we natuurlijk niet missen we gingen eerst nog even wat eten maar onderweg werden we nog even aangesproken door een zeer knappe dame die vroeg of we in de rij wilden gaan staan voor Dead Space 2. Hoe mooi ze ook was onze maag ging voor en die reactie had ze niet verwacht merkte ik.
Na een heerlijk broodje frikandel en een blikje Red-Bull was het tijd om naar de Theater zaal te gaan, hier werden we verwelkomt door de enige echte Skate van Gamekings.

Ik had hem nog nooit in het echt gezien maar al snel merkte ik dat hij wel voor een geintje in is. 2 jongens en 2 meiden werden uit het publiek gehaald en wie er het hardst een ‘war-face’ op kon zetten kreeg een heuse Black-Ops mok die volgens Skate was voorbeschadigd in Afghanistan. Uiteindelijk kregen alle 4 de deelnemers zo’n mok dus weer een leuk rotgeintje van de Gamekings.

Hierna werd het filmpje tentoongesteld wat betrefd de Wager-Matches in Black-ops.

Dit filmpje was al eerder ge-post op onze site door Viruzz dus weinig nieuws hierover te vertellen, opzich ook weer te begrijpen dat er niet veel nieuws te horen is hierover dit omdat foto’s en filmen toegestaan was.

Na een onderbreking van Move zagen we nog de trailer van Brink dit was helemaal een tegenvaller voor ons omdat wij zelfs een filmpje al hadden wat betrefd de game-play. Maar toch was het leuk de Gamekings in levende lijve te hebben gezien dus helemaal zonde van onze tijd was het niet. De Show was voor ons voorbij en zijn we terug gelopen naar de hoofdzaal om daar in de rij te gaan staan voor Dead Space 2

De stand van EA was een grote zwarte kubus waar op ieder vlak een game te bezoeken was. Naast Dead Space 2 zagen we ook Medal Of Honor, Fifa 11 en Dragon Age 2, wij echter hadden alledrie een grotere voorliefde voor Dead Space 2 en deze rij was ten opzichte van de andere ook een stuk korter. Binnen mocht helaas niet gefilmd worden dus helaas geen beelden hiervan, wat je speelde was de game-play trailer die op deze site ge-post staat. Ook al wisten we precies wat er ging gebeuren toch was het heerlijk om zelf de speargun in handen te nemen en een paar nietsvermoedende necromorphs aan de muur te spijkeren.

Dan was het nu toch echt tijd geworden om in die ellelange rij te gaan staan voor Killzone 3 in 3D, het kostte ons ruim 2 uur van ons leven om 3,5 minuut te mogen spelen. Vijf minuten voordat we aan de beurt waren werd er omgeroepen dat de Boothbabe Contest snel van start zou gaan….weer werden onze voorkeuren op de proef gesteld en weer won de game, wat is het leven toch simpel…
Wederom mocht er binnen niet gefilmd worden maar volgens Th3BlackShadow en TheKillerbee was het een mooie ervaring om als 1 van de eersten Killzone 3 te mogen spelen en op een 3D televisie nog wel!
De demo die weergegeven werd was je bestuurder van een Jet-Pack, aan deze Jet-Pack zat een machine geweer gemonteerd en kon je dus al vliegend knallen, helemaal het einde dus! Het 3D effect kwam goed tot zijn recht zelfs de loadschermen waren in 3D weergegeven. Dit is een goed eerste bewijs voor ons dat 3D de toekomst is voor zowel films als games.

Na deze speciale ervaring van zowel het testen van de game als je eigen geduld en de kracht van je benen was het na een drink en zit pauze bijna tijd om naar huis te gaan, de stand van Fable 3 was al dicht zelfs. We hebben nog even een kort rondje gedaan en een kijkje genomen bij Assassin’s Creed: The Brotherhood. Hier zag je dat de Multiplayer in de vorm van een wedstrijd speelbaar was en iedereen kon meekijken.
Erg leuk om te zien, je kan zelfs van gedaante verwisselen zodat je niet opvalt bij je tegenstander. Iedere assassin heeft zijn/haar eigen stijl en wapens dit geeft een leuke nieuwe dimensie aan de game, maar zal het ook snel gaan vervelen?

 

Onze dag zat er weer op en onderweg naar huis werd er nog druk gesproken over deze ervaring.
Onze conclusie uiteindelijk mag dan ook verteld worden:

‘Een leuke en drukke dag al met al, wel is het zo dat 1 dag een game-beurs bezoeken te kort is. Firstlook is een vrij kleine beurs in vergelijking tot Gamescon en daarbij was een dag net genoeg voor de games die je echt wilt zien op Firstlook. Wil je naar Gamescon dan adviseren we toch echt hier een weekend van te maken met een hotel in de buurt. Het aanbod aan games op Firstlook was voldoende wel baalden we een beetje van Black Ops en Brink waar we een veel informatievere presentatie van hadden verwacht. Verder was het je helemaal duidelijk waar wat te zien was en over verdwaald raken was geen sprake, de sfeer was leuk en de dames zeer aantrekkelijk.’

Voor degenen die het toch nog even willen zien:
De Boothbabes van Firstlook 2010.

Voor alle foto’s en filmpjes check onze Photo’s en Video’s afdeling!!!