FRUIT Classics: Supreme Commander 2

158651-rawr

Supreme Commander 2 of Supcom zoals we het ook wel noemen werd vooral door The Nazbuu, Viddian, TheKillerBee en Th3BlackShadow gespeeld hier hebben zich later nog mensen aan toegevoegd maar met dit clubje is het begonnen eigenlijk tegen beter weten in omdat Supreme Commander 1 in veel opzichten leuker was maar de game was niet goed afgewerkt en veroorzaakte enorme lag-partijen waardoor je na 3 uur spelen op de timer in-game eigenlijk maar een half uur bezig was.

Supreme Commander Supreme Commander 2
In het kort:

Supreme Commander 2 heeft een veel snellere gameplay dan zijn voorganger en was daarom voor competitive gaming een erg gewilde game destijds (totdat Starcraft II uitkwam). Je kan ter land, ter zee en in de lucht aanvallen en kiezen uit 3 verschillende rassen. Aeon, het meest vredige ras van de 3 maar in de oorlog tussen de 3 terecht gekomen. UEF, wat nog lijkt op het meest menselijke ras ook qua units. Cybran, half mens half robot en een beetje de boosdoener van alles wat er zich afspeelt. In tegenstelling tot veel andere RTS games bestaan je units uit alleen maar robots en je grondstoffen zijn vrijwel onuitputtelijk, deze bestaan altijd uit een combinatie van Energy en Mass. De game heeft wel een population capacity maar daar deed je al vrij lang over om dit te bereiken en als je het bereikt had dan was je nauwelijks te stoppen. De game kent ook als enige game van alle andere games die FRUIT speelt en gespeeld heeft de functie om je tweede monitor te gebruiken in-game, namelijk als enorme mini-map maar je kon ook de mini-map inzoomen en units aansturen alleen het bouwen bleef in je hoofdscherm staan. Naast al die leuks kent de game ook nog het bouwen van Experimentals dit zijn enorme units met aanzienlijk meer Fire-Power en Health ze duurden wel wat langer om te bouwen maar als je er daar eenmaal een paar van had dan was het feest.

Darkenoid_Experimental_Giant_Saucer fatboy_mk_4 Monkylord_mark_II
Aeon Experimental: Darkenoid UEF Experimental: Fatboy Cybran Experimental: Monkeylord
Herinneringen:

Supreme Commander 2 was/is een erg leuke game als je met elkaar als team speelt, een potje tegen TheKillerBee en Th3BlackShadow ging sneller dan het zetten van koffie en was dus niet erg vermakelijk…voor mij en Viddian dan. Co-op was het een wereldgame en zeker niet hersenloos dit was keihard knokken om te blijven leven, TheKillerBee en Th3BlackShadow probeerde altijd een Bottle-Neck te creëren en dat geheel afzetten met Point-Defence, SAM Turrets en Shields om zo de 4 Cheating AI tegen te houden en wonderbaarlijk lukte ze dat nog ook. In tussentijd stampte ik een enorme Armada van lucht-units uit de grond en Viddian een gigantische vloot dat zich ook nog eens over het land kon bewegen. Als alle 4 de legers op volle kracht waren dan ging het pas echt los….en als de lag voorbij was zag je hoeveel er nog over was van je leger, en wat dood was dat had je allang weer opnieuw in de build-que staan.

Het meest gelachen hebben we toen TheKillerBee per ongeluk op de Nuke Launch knop drukte….deze Nuke ging recht omhoog….eeeennnnnnnn…kwam weer recht naar beneden, sindsdien spelen we zonder nukes.

Supreme Commander 2 nu:

Vandaag de dag wordt het sporadisch opgepikt maar zeker niet omdat het geen leuke game is, het zit hem meer in de tijd die we er vaak niet voor hebben om weer eens met een groepje dit spel op te pikken, soms nog met een LAN en dan een LAN waarbij we ook afgesproken hebben dit te gaan spelen en dan doen we rustig 2 tot 3 uur over een potje. Want niets is leuker en vermakelijker dan zoveel mogelijk te bouwen en zien dat dit werkt en stand blijft houden.

Leave a Reply