Resident Evil: Operation Raccoon City Gameplay Trailer.

De eerste trailer met gameplay beelden voor Resident Evil: Operation Raccoon City zijn online.

Hier zie je dus hoe Resident Evil funcioneert op een engine van SOCOM,
wat ze (nog) niet laten zien is dat de game dus afspeelt tussen RE2 en RE3. Voor het eerst speel je de kant van de bad guys oftwel The Umbrella Security Service (USS).
Hier moet je het opnemen tegen Spec Ops een militair team dat gestuurd is om Raccoon City op te schonen voordat ze besluiten de boel te levelen.
Terwijl je in een hevig vuurgevecht zit met dit team lopen er nog altijd de onvoorspelbare en onpartijdige zombies rond die willekeurig aanvallen, een zeer leuke dimensie wat je altijd op je hoede doet wezen. Het spel wordt pas echt interessant als je weet dit tot je voordeel te gebruiken, voorbeeld: jij en je team bevinden zich in een gevecht, jij of één van je teamgenoten schiet een vijand tot near death en de zombies reageren hierop als een uitverkoop in de Mediamarkt want zombies zijn gek op BLOED!! daarbij is het dus ook zo dat dit jou ook kan overkomen en is teamwork dus essentieel om verder te komen in de game. Nog spannender wordt het als een Tyrant of een Hunter zich tussen de menigte mengt die beide partijen aanvalt. Het ziet er allemaal veel belovend uit, maar vrees niet dat dit een nieuwe manier van spelen wordt in de RE franchise want dit is enkel een sub-game en geen vervolg op deel 5. Of er een deel 6 zal komen binnenkort? we kunnen het enkel hopen maar voorlopig hebben de mannen van Capcom gezegd dat dit best nog wel eens 8 jaar kan duren eer ze hier aan willen beginnen. Tot die tijd gaan we ons vermaken met RE: Operation Raccoon City en daar hebben we allen hoge verwachtingen van.

Leave a Reply