Gamescom 2013

DSCF0263
vlnr: Viddian, FREAK!, The Nazbuu, TheKillerBee, Th3BlackShadow,Legend, Jokeman, Drgn, Shiveling, Archi, KvN?! foto door: Random Bewaker

FRUIT clan slaat toe!

Dit jaar een iets ander soort verslag dan dat je tot nu toe gewend bent van ons, om een weekend Gamescom mee te maken via wat lettertjes op een website is het moeilijk te laten zien hoe ongelofelijk gezellig zo’n weekend kan zijn.
Daarom laten we dit keer geen details eruit en de gekte binnen en buiten Gamescom gaan we dan ook goed onder de loep leggen, elk sterk verhaal, elke slechte grap en de lijpste foto’s laten we aan jullie zien!
So Cologne relax your rear….have no fear…FRUIT clan……is finally here!

Dag 1: De reis naar…en aankomst in Keulen.

Het was een zonnige donderdag morgen toen The Nazbuu, FREAK!, TheKillerBee, Th3Blackshadow en Viddian hun reis begonnen naar Keulen met als tussenstop Nijmegen om daar nog even Drgn op te halen. FREAK! had het geweldige idee bedacht om voor onderweg Walkie Talkie’s te regelen zodat beide auto’s binnen een straal van 5 km met elkaar in contact konden blijven. Dit ging wonderbaarlijk goed totdat we ontdekten dat we ook vrachtwagenchauffeurs konden ontvangen…..tijd om te spammen dus. Na een paar keer op de Call knop gedrukt te hebben en omgeroepen te hebben “Can I speak to Roger? Roger”,  “Roger here. Roger” werd het aanzienlijk rustig tussen de chauffeurs.

Na onze lachspieren flink op de proef gesteld te hebben was het tijd voor een korte pis, rook en etenspauze net over de grens van Duitsland bij een random weg-restaurantje. The Nazbuu had nog geen poot uit de auto gezet of Th3BlackShadow en TheKillerBee zaten al aan hun eerste brötchen mit Bratwurst, de rest nam nog even genoegen met een croissant en een kop koffie. De reis ging weer verder en dit keer was Keulen de eindbestemming! Gelukkig hadden we al enige ervaring met het rijden door de binnenstad want heel het centrum wordt op zijn kop gezet om een Gamescom Open Air Festival op te bouwen…dit is dus het punt waarop een Tom Tom het laat afweten maar na 2 jaar ervaring was het appeltje koekje om het hotel via wat tussenweggetjes te vinden.

Inchecken, auto’s parkeren, zooi naar de kamers slepen en op naar….

DSCF0136
…juist ja BIER!!!!!! Foto door: Zelfontspanner

Of eigenlijk Radlers want die waren hier legendarisch al was FREAK! onze niet-altijd-bier-drinker het daar niet helemaal mee eens en smaakte het nog iets teveel naar bier, na 4 van die Radlers op een redelijk nuchtere maag was hier niets meer van te merken en ging alles vanzelf. Onze uiterst grappige Ober vond het geweldig een paar Hollanders als klant te hebben en nam tijd voor een kort praatje…niets zijn we wijzer geworden dan behalve dat vrouwen met een grote bakkes “nicht hart genug geficket werden” wijze woorden vonden we en we namen er nog 1. Wat ons opviel is dat de beste man alle halve biertjes van zijn klanten die ze hadden laten staan ergens (on)opvallend zelf weg stond te atten, toen werd ons een hoop duidelijk.

Tijd om te eten! en daar hoef je in het centrum niet lang naar te zoeken sterker nog we hadden meer moeite met een keuze te maken dan zoeken….en eigenlijk komen we ieder jaar op dezelfde uitkomst…PIZZA!!
FREAK! was vorig jaar niet mee geweest maar wist nog van het eerste jaar dat dit restaurant in zijn geheugen was blijven hangen…en na 2 happen wist hij ook direct weer waarom. Onze halve Italiaan die 15 jaar lang op vakantie is geweest naar Italië weet ondertussen wel dat je pizza niet moet bekleden met Goudse kaas maar met Mozzarella, en daar hadden de Duitse Italianen nog niet van gehoord bleek dus een Pizza Prosciutto (rauwe ham) word dan een Pizza Zeezout…

Op tijd naar bed want de volgende dag spraken we om 08:15 af in de ontbijtzaal van het Hotel…

Dag 2: Gamescom 2013

DSC06088
vlnr:….geen idee maar dat chickie voor ons zag er zeer do-able uit. foto door: Drgn

Je zal je verbazen dat als je redelijk bijtijds in bed ligt dat je de volgende morgen ook daadwerkelijk op tijd opstaat, een probleem waar we de voorgaande jaren erg mee kampten. Maar wil je als 1 van de eersten aanwezig zijn die dagen dan moet je dit er echt voor over hebben, laat naar bed en brak en te laat opstaan zijn geen opties dan. Uiteraard stond er een rij van hier tot Tokio maar dit is in vergelijking tot wat er later op de dag uiteindelijk rondloopt nog niets. De vrijdag en zaterdag tickets waren allemaal uitverkocht, had je geen ticket?…dan moest je wachten tot 13:00 om tickets aan de deur te kunnen kopen aan de hand van hoeveel mensen er al naar buiten waren gegaan. De mensen die dus geen ticket hadden moesten zich aan de rechterzijde (buiten de rij) verzamelen…met een Big Smile liepen we langs dit clubje mensen om vervolgens tussen die mensen FSU Raimy aka Patyaya (foto: rechts) te zien staan…tja dat krijg je als je niet bij FRUIT wilt horen dan wordt er niets voor je geregeld.

Het plan was rondlopen en acclimatiseren en uiteraard foto’s maken tot je erbij neervalt. Tot we bij de EA stand kwamen en we Command & Conquer zagen…deze rij gingen we in en kwamen we 3 uur later pas uit…worth it!
Wat een bazengame en dit is allemaal terug te lezen in de reviews! Tijd voor worst en bier! want dat wordt ook gewoon geschonken zolang je maar het rode 18+ bandje om had. The Nazbuu had een afspraak met Ectar de Engelse Community Correspondent van Wargaming (World of Tanks) om een paar van jullie vragen te stellen en zelf had hij er ook nog een paar. Dit is terug te lezen en te zien bij de gelijknamige pagina titel. Om zoveel mogelijk te zien en te doen moet je je wel opsplitsen in meerdere groepen. Viddian ging World of Tanks voor de Xbox 360 testen, FREAK! ging een rondje lopen en foto’s maken, Th3KillerBee en Th3BlackShadow wilden bij X Rebirth kijken en The Nazbuu en Drgn namen ook een rondloop tour. Na een stuk rondlopen kwamen The Nazbuu en Drgn bij een vrijwel lege Destiny rij aan en zagen onze kans schoon, binnen 10 minuten was iedereen per Walkie Talkie opgetrommeld en heeft iedereen tegelijk nog van dezelfde presentatie kunnen genieten.

De dag was voorbij en het was hoog tijd om met versleten voeten, zere heup en enorme honger terug te gaan naar het hotel. Douchen, eten (Burger King ftw!) en ontspannen in het hotel want….het League of Legends Team van FRUIT wat zoals afgesproken een dag later aan zou komen was al onderweg.

IMG-20130825-WA0033
vlnr: Jokeman, Legend, Archi, Shiveling en Kvn?! foto door: Random Bardude

Na aankomst van Archi, Shiveling, Jokeman, KvN?! en Legend was het nog tijd voor een afzakkertje of 2 want het was inmiddels al 23:00 en de volgende morgen was de afspraak 07:15 aan het ontbijt te zitten om vervolgens om 09:00 aanwezig te zijn op weer een nieuwe Gamescom dag. Het LoL team was nog veel te wakker om het bij een afzakkertje te laten en zijn met elkaar nog tot 03:00 door het geluid te gaan. Hoe dit is gegaan is ook allemaal terug te lezen in het LoL Team gedeelte.

Dag 3: Gamescom dag 2

DSCF0211
vlnr: Viddian, Th3BlackShadow, TheKillerBee, Archi, Jokeman, Shiveling, Legend, Drgn, The Nazbuu, KvN?! foto door: FREAK!

Wonderbaarlijk stond het hele LoL Team strak om 07:15 aan het ontbijt, dat was maar goed ook anders had The Nazbuu finaal door het lint gegaan. Want na een half jaar dit team samengesteld te hebben, reis en verblijf georganiseerd, gratis Gamescom tickets en een wanhopige poging tot het laten spelen in de E-Sports booth mag hij ook wel wat terug verwachten en gelukkig werd de afspraak nagekomen. Eten, FRUIT Clan Shirts aan en op naar Gamescom! Het LoL Team had zijn eigen agenda en is direct in de rij gaan staan voor een potje League of Legends dit epesche verhaal kan je terug lezen in het LoL Team gedeelte. De rest splitte zich op waar dus weer een positieve dag van is gekomen zo hebben we reviews kunnen maken van Call of Duty: Ghosts, Beyond: Two Souls, Tom Clancy’s The Division, Total War: Rome II, Final Fantasy XIII: Lightning Returns, NBA 2K 2014, The Legend of Zelda: The Windmaker HD, Rayman: Legends, Pro Evolution Soccer 2014, Killzone: Mercenary, Wolfenstein: The New Order, Merc Elite, Dragon’s Prophet en The Elder Scrolls: Online.

Een geweldige dag is het uiteindelijk geworden, Viddian (aka Limpy) is minimaal 5 keer in de rij voor Wargaming gaan staan om goodies te looten voor zichzelf en de clan, het LoL Team is bijna met elk lekker wijf op de foto geweest die ze tegenkwamen en uiteraard hebben we nog genoeg bierpauzes gehouden waardoor met 11 man tegelijk zo’n bierstandje op z’n kop kwam te staan. Het gelach en enthousiasme was over het gehele terrein te horen, iets waar menig gamer van terug deinst, we hebben onze Duitse buren die dag zeker kennis laten maken met FRUIT!!!
Nog even stil te staan waarbij Archi op de weg terug een Duitse gehandicapte jongen een tyfus douw gaf omdat zowel Archi als onze spastische Duitse buurman even niet oplette waar ze liepen. Na een kort excuus van beide kanten raapte de rest zich op van het op de grond liggen van het lachen en gingen ze naar het hotel.

20130824_203332
vlnr: Jokeman, Archi, KvN?! foto door: The Nazbuu

Tijd om ons laatste avondmaal in te gaan in Duitsland, na een legendarisch etentje in het Steak House waarbij de Carpaccio ongeëvenaard blijft en de Steaks smelten op je tong maar de bediening het een beetje liet afweten, zijn we nog het plein op geweest waar een Duitse Metal Band stond te raggen, tijd voor bier en een Mosh-Pit dacht Jokeman. Helaas was het feest al na een uurtje afgelopen en net toen Jokeman, Shiveling en Legend vooraan stonden…Archi en KvN?! waren nog even een power-napje aan het doen wat al gauw comateus slapen werd. De rest van de ploeg is met elkaar nog een afzakkertje gaan doen in een nabijgelegen kroeg waarbij Jokeman zich weer kostelijk vermaakt heeft met damesondergoed.

20130824_233902 20130824_233905 20130824_234046
foto’s door: FREAK!

Dit laatste verdient een uitleg, we zaten uiterst gezellig een biertje te doen waarop er ineens een dame aan onze tafel kwam staan die overduidelijk vrij spoedig zou gaan trouwen, ze had wat items bij zich die ze wilde verkopen aan ons waaronder sigaretten, tampons, condooms en dus ook (schoon) dames lingerie. Jokeman werd door Legend getrakteerd op een uiterst spannende string en deze moest natuurlijk nog even geshowed worden. Met pijn in onze kaken zijn we naar het hotel afgetaaid terwijl Jokeman, Shiveling en Legend nog een paar dames volgenden naar een andere tent waar ze nog gezellig door het geluid zijn gegaan.

Dag 4: Vertrek en thuiskomen…

20130824_074116
Links: KvN?! rechts: Jokeman foto door: Viddian

Nu mocht het…brak en totaal gesloopt aan het ontbijt en dit is dan ook direct de hoofdreden waarom we ieder jaar terugkeren naar dit hotel. Zelden kom je een hotel tegen waarbij een ontbijt zo uitgebreid en goed is, daarbij komt kijken natuurlijk ook de perfecte ligging aan het stadsplein en op zeer goede loopafstand van de Metro die je vervolgens voor de Gamescom afzet.

IMG-20130828-WA0011
Aqualand foto door: Viddian

Koffie op, broodje ei met ham naar binnen, inpakken en wegwezen….naar Aqualand het Subtropisch zwemparadijs van Keulen. Vier uur dobberen in heerlijk verwarmt zout water of je helemaal uitleven op de meest bizarste glijbanen dit was het leven voor ons en we hebben dan ook onze 4 komende uren hier zeer goed besteedt, uiteraard liepen hier ook een hoop dames rond waarbij menig nekverwondingen op zijn gelopen binnen onze club. Vanaf het zwembad spraken we bij de eerst volgende Mac Donalds over de grens af zodat we in het Nederlands ons eten konden bestellen en uiteraard een McKroket!

Onze wegen scheidden hier, met pijn in onze buiken en kaken van het lachen, mooie herinneringen, goodies, een shitload aan foto’s en een vriendschap die nog hechter is geworden kwam ons legendarisch weekendje tot een mooi einde.

Ik hoop dat jullie van ons verhaal genoten hebben en een beetje kunnen voelen hoe zo’n weekend als dit met elkaar aanvoelt. Want je komt niet alleen voor de games je komt omdat je een gezellig weekendje gaat hebben met al je vrienden die je online hebt leren kennen, of zelfs offline…alleen het zijn de games die ons allemaal met elkaar verbind en voor een 4 dagen weg kost het relatief weinig om het als mannen onderling goed naar je zin te hebben zonder dat je er al teveel geld op inlevert of je vrije dagen iets waarbij je met een zon- zee- en strandvakantie nog maar moet afwachten of het wat voor je kan worden met elkaar.