Conclusies

F.R.U.I.T. TheKillerBee

Gamescom 2011

Het is de grootste gamebeurs van Europe en dat is te merken. De hele stad Keulen staat in het teken van de games deze paar dagen van het jaar. Je komt de gamers overal tegen, in het hotel, in de metro en natuurlijk rondom de Koelnmesse. De eerste dag waren we er vroeg bij, de deuren waren nog niet open, maar we mochten wel alvast wachten in een enorme hal. Met ons voegden zich honderden andere gamers die ook stonden te popelen de nieuwste games te mogen aanschouwen en uittesten. Toen de deuren opengingen leek het net alsof we allemaal giechelende bruidsmeisjes waren die uren stonden te wachten op de uitverkoop van trouwjurken bij een of ander warenhuis.

Eindelijk, we waren binnen en we konden beginnen aan onze lange en zware tocht door de hallen van de Koelnmesse. Maar waar ga je beginnen bij zo’n spektakel, er is zo veel te zien. Je kan je ogen uitkijken naar de hoeveelheid top games die aanwezig zijn, maar daarnaast kan je ook je ogen een pleziertje doen door af te dwalen naar de figuranten of boothbabes die ingehuurd zijn om extra aandacht te trekken. We zijn maar begonnen met het doorlopen van de eerste hal. Langs de League of Legends stand waar het eigenlijk meteen al flink druk werd. Uiteindelijk viel ons oog op een relatief korte rij voor de game Firefall. Niet een spel waar we van tevoren naar uitkeken, maar op de beurs kom je natuurlijk ook om nieuwe en andere games te zien. Dat is toch wel een van de voordelen van het kunnen rondlopen op de beurs.

Na de eerste ervaring opgedaan te hebben was het tijd om te lunchen. Er is een redelijke variëteit aan eten en drinken beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Dit was tevens een mooi moment onze strategie te bepalen voor het tackelen van deze beurs. We vonden de beurs zo omvangrijk en de rijen bij de kaskrakers zo lang dat we besloten ons op te splitsen zodat we meer konden zien. Als eerste op de agenda stond Mass Effect 3, wat een enorm grote uitdaging bleek te zijn. Niet zozeer het spel zelf, maar het wachten in de rij was het grootste probleem. Het meenemen van zitgereedschap was geen overbodige luxe, en wat extra versnaperingen die we bij ons hadden werden nuttig gemaakt. De hele wacht duurde uiteindelijk iets meer dan 5 uur, waardoor onze eerste dag voor het grootste deel gelijk voorbij was. Het is wel grappig om te zien hoe makkelijk mensen te motiveren zijn met gratis artikelen. Om het half uur werden opblaasbare plastic voorwerpen in het publiek gegooid om de massa gerust te stellen. Dit was overigens niet alleen zo bij het wachten in de rijen, maar ook bij de grote hoeveelheid presentaties die over de hele beursvloer gegeven werden. Nu dat Mass Effect 3 van het lijstje was gehaald was het tijd nog even de rest van de beurs te bekijken en een strijdplan te maken voor de volgende dag.

Eigenlijk was het plan niet veel veranderd van de voorgaande dag. Vroeg opstaan zodat we op tijd aanwezig zijn en hopelijk ergens vooraan in de rij kunnen beginnen. De drukte van de zaterdag bleek nog groter te zijn dan die van de vrijdag. De rijen waren direct aan het begin van de beurs al vol. Aansluiten bij de grote kaskraker spellen leek dus geen goed plan. Een snelle aanpassen was het zoeken naar de kortere rijen om zo toch een groot deel van de spellen te kunnen zien en te testen. Dit was zeker een succes, niet alle goede games bleken een enorme rij te hebben. De nieuwe Deus Ex bijvoorbeeld had maar een wachttijd van een kleine 30 minuten, mede hierdoor mochten we lang achter dit spel blijven zitten en hebben we hier een goede indruk van gekregen. De dag was lang, maar aan het einde hadden we toch een groot aantal spellen die we wilden zien. Terug in het hotel aangekomen hebben we de buit opgemaakt aan alle gratis artikelen en codes die we op de beurs bij elkaar hadden gesprokkeld. Het zijn misschien kleine artikeltjes, maar als je je herinnerd hoe je ze verkregen hebt krijgt het toch een beetje extra waarde. Kortom, het was een zeer geslaagd weekend wat iedere gamer aan te raden is.

De mazzel, TheKillerBee

F.R.U.I.T. Th3BlackShadow

Pro’s en Con’s

Eigenlijk heel simpel mijn plus en minpunten over de Gamescom hieronder opgesomd.

+ Zeer leuke dames
+ Heel veel mensen verkleed als game-figuur (Cos-play)
+ Ik heb toch wat dingen ontdekt waar ik anders niet van af had geweten; World of Tanks en Airline Tycoon 2 bijv.
+ Goodies zijn altijd leuk, mijn favorieten waren de mini tanks van World of Tanks.
+ Het is boven alles een leuk en gezellig dagje uit.

+/- Heel veel dingen waren duits gesproken, maar gelukkig niet alles.

– Zaterdag was heel druk, dus een eventuele volgende keer op een doordeweekse dag.
– Voor goodies moest je soms meer moeite doen dan bij Firstlook.
– Sommige rijen waren te lang zoals die van Mass Effect 3, MW3, BF3 en Diablo III.

De mazzel, Th3BlackShadow

F.R.U.I.T. FREAK!?

Nerds, Babes en vooral Games, Games en owja Games!

Nerd’s unite was het eerste wat ik dacht toen ik in de auto opweg naar Keulen was. Van die verklede 15 jarige gasten met brillen en pukkels (ja zo was ik ook). Maar niet was waar van mijn gedachte, al hoewel het eerste uur leek het er nog wel even op. Ik zag me al op de grond liggen, vertrapt door allemaal 15 jarige, vol met pukkels zittende en verklede gasten…

De babes, OMG, de babes. Dat is iets wat ik niet verwacht had. En ik ben nu dus fan van World of Tanks, zoals de rest 100.000 mensen die op de beurs rond liepen. Helaas ik ben een man en ik keek mijn ogen uit. Goede publiciteits stunt.

Maar nu waar we voor kwamen. Het was mijn eerste beurs, balen van de eerste 5 minuten toen er flink geduwd werd, maar het was een hele belevenis. Ik kan hem afstrepen van de Bucket-list. Ik kwam voor Battlefield 3, Skyrim en de XBOX 360 in het algemeen. Helaas heb ik de eerste twee door drukte niet echt kunnen doen. Daarentegen ben ik wel Die-hard in de rij gaan staan voor Mass Effect 3. Dat wordt wel weer een dikke game. Dag 1 was even alles in je opnemen.
Dag twee was vooral zo veel mogelijk zien en doen. Ik begon met Halo, daar hebben Viddian en Ik ff flink zitten ownen. Sticky’s en alles! Daarna mijn favoriet van vroeger, herboren, Metal Gear HD. Wat was ik blij om te horen dat er een 3 delige remake van MGS 2, 3 en die van de PSP voor jawel DE XBOX komt! Iets waar ik naar uit kijk.
Ben nog op de foto geweest met wat chick’s en heb met tanks lopen blazen. Mooie beurs! Jammer van de hitte en de drukte, maar voor herhaling vatbaar!

Ciao,
Freak!?

F.R.U.I.T. Viddian

Het blijven duitsers heh maar een gamefeest en lekkere chicks dat snappen ze dan weer wel..!

Twee dagen op een game beurs je zou zeggen dat is ruim voldoende. Helaas is dat niet het geval er zijn zoveel games te bezichtigen dat je er eigenlijk een week moet rondlopen om alles gezien te hebben.
dit helaas is qua vrije dagen lastig in te plannen en dus moesten wij het met twee dagen doen.

Met frisse moed stapten wij de beurs binnen en gingen in een groep mensen staan die allemaal graag naar binnen wilden, om 10:00 uur is het eindelijk zover en heb ik voor het eerst in mijn leven een giga-gangbang party meegemaakt!
Leuk zou je zeggen….! helaas zijn daar dan toch weer te weinig mensen van het andere geslacht voor aanwezig om er nou echt een fijn gevoel aan over te houden.
Dat gezegd te hebben was het na de giant-squeeze goed te doen en hadden we al een paar games waar we graag heen wilde onderandere Mass Effect 3 was ik met een hoog stijve piemel gehalte naar buiten kwam.
Deze game is zo gaaf dat het wachten erop het dubbel en dik waard is!
Voor verdere informatie over de games moet je echt de pagina’s met reviews bekijken.

De beurs op zich is bizar groot al is hij misschien niet echt efficient ingedeeld maar heh wie ben ik.
Goodies werden er ruimschoots uitgedeeld alleen moet je er dan wel net aanwezig zijn,
De vele chicks.. corectie de vele lekkere chicks !! maken dan ook wel weer een hoop goed.
Veel games die we bekekn hebben stonden bij mij niet op de radar, ik moet zeggen ik ben aangenaam verrast en heb weer een paar extra games op mijn verlang lijstje staan o.a. Anno 2070.

De Conclusie: 

Gamescom Keulen is gaaf de games en ook de chicks zijn goed te doen (als je geen vriendin hebt tenminste en dat is voor de meeste gamers geen probleem 😉 ) het was wat druk maar dat moet je voor lief nemen.
Ik zou zeker weer gaan dus lang verhaal kort EEN AANRADER!!!

ps: bekijk de toegift pagina !!!

see ya Viddian

F.R.U.I.T. The Nazbuu

Simply Awesome!

Opzich is een weekend weg met je (game) maten altijd prima, helemaal als je iets gaat doen waar je allemaal een voorliefde voor hebt, bij de één is dat voetbal en in ons geval gamen. Vorig jaar waren we om te proberen naar Firstlook geweest in Amsterdam en dat was ons zo goed bevallen dat we gelijk Gamescom op het agenda hebben gezet, en ook dit was ons niet tegengevallen. Wel vind ik zelf dat de zaterdag veel te druk was, ik had liever donderdag achteraf willen doen…een goede leer voor de volgende keer 😉

Het aanbod aan games was echt immens, ik heb ze geteld en in onze Gamescom ABC gezet ik kwam totaal op 78 speelbare games en dan heb ik nog expres alle Kinect, Move, 3DS, Wii en Iphone apps weggelaten. Daarbij komt ook nog dat er nog zat bedrijven als Intel, CaseKings, Alternate, Acer enz. zaten. 5 Gigantische zalen en nog steeds zat het op zaterdag propvol…wat een drama had dat geworden als er iets fout had gegaan. De lange wachtrijen had ik wel verwacht maar dat ze tot wel 6 uur op konden lopen niet en al helemaal niet dat er nog steeds mensen bij in de rij aansloten om 5 minuten de game te kunnen spelen. Ik heb mijn tijd gelukkig besteed aan het bezoeken van wat minder bekende nieuwe spelen en zoals je wellicht gelezen hebt zijn ze ons totaal niet tegen gevallen, games als FireFall en World of Tanks zijn zeker wel games voor FRUIT. Voor een internationale beurs vond ik het qua taal erg tegenvallen, ok dat de standhouders hun verhaaltje in het duits deden kan ik begrijpen maar zelfs de speelbare demo’s geheel in het duits…hoe vaak moet ik nog zeggen DEUTSCH IST KEIN WELTZAHL!

Nog wat pluspunten:
– In iedere zaal was zeker wel één grote naam te vinden dus alle zalen waren interessant om te bezoeken
– De Free to Play games schieten als paddestoelen uit de grond maar geen enkele stand was zo druk als die van LoL
– Goed te doen met OV (metro stopt pal voor de beurs)
– Leuke give-aways bij de stands
– Enorme lekkere wijven met enorm grote…uhh…handen xD

Verder is het nog even afwachten wat het meerdere deel van FRUIT gaat doen, jullie met elkaar bepalen waar FRUIT in verder gaat wordt dit MW3 of BF3?

Veel plezier met de Toegift page 😉

Jullie rage-quitter,

The Nazbuu

 

Terug naar verslag

Leave a Reply