Saturdaynight Quiznight

De Voorronde

De Saturdaynight Quiznight voorronde is dit jaar gestart via de Ultra LAN Appgroep op 29 januari 2022.

Jullie Quizleider Dremodinho stuurt in een willekeurige volgorde een hoeveelheid aan foto’s in de Ultra LAN WhatsApp Groep. Deze foto’s kunnen met elkaar te maken hebben en vormen meerdere onderwerpen die gevraagd worden tijdens de Fridaynight Quiznight.

We zoeken in deze ‘Collectief Geheugen‘ voorronde 10 tot 13 onderwerpen. Aan de hand van deze voorronde worden er 7 teams van 5 personen per team samengesteld. Het winnende team wint een leuke prijs!!

Telefoons zijn tijdens de Fridaynight Quiznight ten strengste verboden dus onthoudt de foto’s goed!

Quiz Uitleg

Nadat de teams bekend zijn gemaakt strijden zij team tegen team voor de hoofdprijs.
Dit gaat diverse rondes met diverse kennisgebieden gespeeld worden. De quiz duurt maximaal 1,5 uur (inclusief bierpauze).

<<<De Verdubbelaar>>>

Elk team heeft 1 sticker met een X2 erop. Mocht je als teamleider of lid van dat team denken, dit weet ik 100%!!, plak de sticker op je borst of hoofd vóór dat je een antwoord geeft! Let op! Dit kan in ELKE ronde gespeeld worden.

///Bonus Ronde\\\

Elk team krijgt willekeurig een vlaggenronde voor z’n muil. Dremodinho roept een willekeurig team die op dat moment mag spelen. Dat kan een team zijn die op de bank zit, of aan de speeltafel staat.

De vlaggen zijn gemeentevlaggen uit Nederland. Er is voor elke vlag 1 hint, maar een team mag maximaal 2 hints gebruiken voor zijn vlaggenronde. De eerste hint kost 5 punten aftrek. De tweede hint 20 puntenaftrek.

Zijn alle vlaggen goed geraden in jouw ronde (inclusief hints) verdien je 50 bonuspunten.

Elke vlag opzich is 15 punten waard. Overleggen mag.

Ronde 1

**De Muziekronde**

Er zijn 3 muziekrondes en er strijden 6 teamleiders tegen elkaar. Deze 6 teamleiders gaan aan de statafel staan en paar tafel staat er een bel.
Je hoort een korte intro van een liedje. Weet je ‘m? Druk op de bel en scoor punten voor je team. Je mag even kort overleggen met je team ook. Weet je het antwoord niet, maar heb je wel gebelt? Gaat de opdracht naar het volgende team (klok mee).

Ronde 2

**De Puzzelronde**

De puzzelronde (slimste mens) duurt 7 rondes lang. Er wordt een scherm voor gezet met 12 woorden. We zoeken woorden die verband hebben met 3 categorieën. Dus 4 woorden per categorie. De woorden op het scherm staan door elkaar heen om het extra moeilijk te maken. Er wordt eerst een voorbeeld tentoongesteld voor een ieder die het niet snapt.

2 teams strijden tegen elkaar en mogen overleggen. Er mag eerst even gekeken worden alvorens er gespeeld gaat worden. De aangewezen Teamcaptain drukt op de bel om de opdracht aan te nemen en MOET alle 3 de verbanden kunnen leggen. Bij 1 fout gaan de overgebleven punten naar de tegenstander en wisselen beide teams. Heb je alles goed? wisselt alleen het winnende team.

Ronde 3

**5 Tegen 5**

Dremodinho zoekt 5 antwoorden die ‘het meest voorkomen in de gevraagde categorie’ Weet je het antwoord? Dan druk je op de bel. Is het antwoord fout dan sluit je achteraan aan. Is het antwoord goed? dan sluit je directe tegenstander achteraan aan. Is de eerste weer aan de beurt? dan wisselt dat team met een ander.

Ronde 4

**Fastquiz**

Dremodinho roept de Team Captains bij elkaar aan de ronde tafel. Daar staan de twee belletjes weer. Er wordt een vraag gesteld uit de opdracht en de Team Captain die als eerste belt mag als eerste 1 antwoord geven, is het antwoord direct de meeste punten waard, mag hij de ronde spelen of weggeven. Bij spelen krijgt elk teamlid de kans om het rijtje compleet te maken. is alles genoemd krijgt het team 10 bonus punten en wisselt het met een ander team.

Geeft de Team Captain na de bel een antwoord die minder scoort dan de topscore, mag de andere Captain daar overheen proberen te gaan. Is het gegeven antwoord meer punten waard dan het eerste antwoord, mag die Captain spelen of weggeven.

Als de Team Captain besluit om de ronde weg te geven, krijgt dit team 10 bonus punten, maar moet wisselen met een ander team.

!!!De Finale Ronde!!!

De 2 teams die bovenaan staan strijden met elkaar in een snelle vragenquiz. Elk team krijgt 20 vragen die ze moeten beantwoorden, maar er mag geen overleg plaatsvinden en je krijgt ongeveer 10 seconden per vraag. Heb je als teamlid verkeerd beantwoord? ben je de zwaktste schakel en ben je uitgeschakeld in de finale. Is heel je team uitgeschakeld worden er geen nieuwe vragen meer gesteld aan jullie team. Er mag niet overlegd worden en de vragen die worden beantwoord door een ander is meteen gediskwalificeerd voor de quiz.

De puntentelling gaat als volgt:

Vraag 1 goed = 5 punten
Vraag 2 goed = 10 punten
Vraag 3 goed = 20 punten
Enz. met een max van 50.

Is er een antwoord fout of niet gegeven begint de puntentelling opnieuw. 5, 10, 20 enz.

(((Troostfinale)))

Deze alles bepalende finale kan nog een prijs opleveren voor de teams die niet meededen met de finale.

De vragen die in de finale verkeerd zijn geantwoord worden nog eens gesteld aan de andere teams. Het antwoord wordt op papier geschreven en leveren per goed antwoord 25 punten op. Na het einde van deze ronde levert elk team zijn papiertje in bij Dremodinho en die verzorgd de puntentelling.


Het winnende team krijgt per teamlid een prijs en die wordt verzorgd door The Nazbuu.