The Exiled

Meestal als het om Indie games gaat dan lopen we er met niet al te veel aandacht door, meeste games hebben de mooiste banners of posters hangen en dan toch uiteindelijk zuigt de game hard. Zo ook dachten wij met The Exiled maar naarmate we iets langer bleven staan (mede omdat er water uitgedeeld werd) pikten we toch wat MOBA elementen op en dat was interessant want Indie games proberen altijd wel verassend nieuw te zijn of vertrouwd old school.

De game had dus voorheen de naam Das Tal maar pakte waarschijnlijk niet goed genoeg op de internationale markten en heet dus nu The Exiled. Het is wat je ziet een Sandbox MMO met MOBA elementen. Je character start in een woestijnachtig landschap en door de Tutorial signs te volgen kom je zo tot een samenstelling van classe en een wapen. Je vecht vooral tegen NPC’s dit zijn dan de minions uit de game, de bedoeling is natuurlijk zo sterk mogelijk te worden want je kan zomaar een andere speler tegenkomen. Je kan dan besluiten samen te werken of het gevecht aan te gaan, de server blijft ongeveer een maand online en reset zich daarna waarna dus iedereen weer opnieuw moet beginnen.

De game bevindt zich nog in pre Alpha en werkt momenteel nog met een invite systeem om mee te kunnen doen aan een Alpha Test en zoals je misschien al opgevallen is moet er nog wel wat veranderen aan de game, het besturing systeem is nogal houterig, soundeffects laten nog een beetje te wensen over en de hitboxes kloppen nog niet even lekker. Maar zeker dat deze game potentie heeft en gaan we ook goed in de gaten houden.

Gamer

Cijfer

The Nazbuu 7,5
Gemiddeld Cijfer 7,2

Ups

+ Leuk, vermakelijk en vernieuwend.

Downers

– Moet nog wel wat aan gebeuren

Platforms

Release date

Pc (windows) TBA