FRUIT Reviewed: League of Legends

Al 5 jaar trouw, zijn de leden van FRUIT aan deze game.

Na 94 beroertes, 6 Infarcten en 160.500.235 haren minder, speelt dit spel nog steeds lekker weg.

Een tijddodertje, een tussendoortje, een “ik-kan-mijn-stress-niet-kwijt-op-moedersdevrouw-dus-ik-speel-Malphite-Mid”.
Wat het spel is, kan je natuurlijk lezen in “WTF speel jij?” Maar, doordat het stukje al wat verouderd is. (Dat kan je trouwens ook zien aan de overbodige taalfouten) Hier een beschrijving met de nieuwste updates.
LoL_cinematic_trailer1

League of Legends Re-Review!

In tegenstelling tot de gemiddelde Duitse Piloten van Germanwings, zit ik wel lekker in mijn vel.
Het dagelijkse routine, door mijn werkgever gegarandeerd, breek ik af en toe door, met wat gezelligs. Een avondje uit. Een drankje en een dansje hier en daar. Een spelletje League of Legends, om de tijd te doden, of uiteindelijk word het je dood, door de tijd die je er aan verspild.

De jaren verstrijken, maar Ashe ziet er nog even lekker uit, als de Beta versie.
De 5 vs 5 mode op Summoners rift red. is en blijft de meest toegankelijke game-mode.
5 teammaatjes die het op moeten nemen tegen 5 randy’s. Minions farmen voor Gold, om zo snel mogelijk je items te halen, om een penta-kill voor elkaar te krijgen. Af en toe chatten, met je teamgenootjes of de huid vol schelden (2e optie meest voor de hand liggend).
Door de patches heen zijn er al wat “limited” edities aan modes voorbij gekomen.
URF (Ultra Rapid Fire).
Spells die zonder cooldown gecast kunnen worden. Ziggs Q op. Fiddle Ult OMG. Fiora ult Hoe dan. Nasus fed, vote surrender.

One for All.
Vote in champion select, welke champion jij wilt spelen en dus ook iedereen laat spelen. 10 Galio´s is wat saai. 10 Morgana´s, Q = Report for AFK. 10 Blitzcrank, worst tennis match EUW.

King Poro style.
King poro laten summonen als je team 10 poro’s raak gegooid heeft op de enemy team champion. Howling Abyss, was nog nooit zo vol geweest.

Al met al, leuke modes, maar de 5 vs 5 (vooral ranked) blijft het meest verslavend.
Het spel wordt alsmaar competetiever en je ziet dat de “champion-picks” door LCS teams, doorseipelen naar de “noobs”. Sejuani Jungle bijvoorbeeld, Graves ADC, of Lissandra Top.
De meta blijft zich verschuiven. Toch blijft het LoL, het spel wat teveel agressie op de servers wekt. Een hoop plezier zit er bijna niet meer in (behalve als je met 4 andere maatjes aan het trollen bent op teamspeak)
Ranting.
Het spel heeft uiteindelijk evenveel variatie als de genocide in 1942, maar wel de terugkeer garantie van de plof-broek of de Nike AIR-max. Want je ziet dat “oude” champions reworks krijgen of buffen/nerfen. Dat is altijd weer leuk. Rito speelt goed in op de verslaving, van pubers die te weinig aandacht krijgen van paps en mams. Vader en Moeder die waarschijnlijk teveel coke en poppers genakt hebben, trappen de kids naar boven met een pak rijstewafels en “ga maar lekker gamen”. De jeugd die je op dumpert terugziet. Niet, omdat “zij” zich zo netjes gedragen hebben. Nee nee. Omdat ze met een Gucci fanny-pack en een Gilera Runner selfies aan het maken zijn, met een Samsung Galaxy S Cheapa.

Drie 15-jarige, met een sigaret in de badkamer. De flesjes Dove zijn halfvol en ze kijken met een schuin oog naar de scheerschuim van moeders. Kopschoppers op een random VMBO schooltje in de achterwijken van 020. Die gastjes zitten dus ook op de server van League of Legends. Waar ik als trouwe “supporter” van dit spel veel plezier aan beleef. (de server dan). Die is namelijk in een goed daglicht komen te staan. Staat immers in Nederland ;).

Enfin. Het KiKa alfabet druipt mijn 24 inch LG monitor uit. De frustraties over het te behalen cijfer voor het vak: Frans. een 3.8 was net niet voldoende, om voor het taalpakket gemiddeld een 5.5. te krijgen, dus moeten “zij” een jaar overdoen. Het wordt ge-uit op de chat van de client. Ik ben net zoals IsoPropylAlcohol. Ruikt sterk, Verdampt in de buiten lucht, maar zeer licht ontvlambaar. Plaats van op de /ignore knop te drukken, ga ik er 180° tegenin.

Omdat het spelletje mij wel dierbaar is en ik mijn frustratie beter kan uiten in wat meer woorden dan alleen maar woorden uit het Delfshaven woordenboek, ben ik wat voorzichtiger geworden. Rito vind dat niet en komt met Chat restriction. Een speler, waar het “toxic” gehalte groot bij is (gemeten door lycos de speurhond heb ik het idee) zal een chat restrictie krijgen en bij een nieuw seizoen een Ranked Ban van X aantal games. Ook dat is nieuw sinds Seizoen 3.

Er word met k****r gescholden.
Bijlmer tuig starten een spel en gaan selfies maken voor de gucci winkel.
Pubers gaan halverwege een nieuw pak rijstwafels halen bij de Euro Supermarkt.
Douchebags gaan lycos uitlaten.
Unskilled downers feeden meer dan een Japanse Sumoworstelaar na een flinke dag schijten.

En ik? Ik krijg chat restricties. Daar begrijp ik nou geen klote van.

Hoewel ik mij afvraag, of de uitspraak “You just fed katarina more than a hungry kenian child on a early sunday morning after a wild night out” wel zo’n goede is. Weet ik niet, weet ik niet.

Waarschijnlijk ook niet “Eventually, All germans lose”
Of “Enemy fizz 17 – 2, teammate Fizz 0 – 12, Others report me for less”

Je kan er je vraagtekens bijzetten. Maar de confrontatie is sterk in dit spel.

MediaHandler
Lichtpuntje

Echter!! Met de nieuwe meta’s is het tegenwoordig erg leuk. Suicide Volibear doet het goed deze meta. Of Suicide Horse (hecarim) Eigenlijke alle jungle champs die snelheid opbouwen, om de eerste de beste Indiaas meisje uit de bus te sleuren. In het begin is het leuk. Even later word je toch de tering in beukt. (maar totally worth it).

Hoe beter je speelt, hoe hoger je MMR (Match Mating Rate), hoe meer kans je krijgt, op spelers die ook een hoog MMR hebben, zodat je meer wint. Dat is echt goed aangepast sinds de nieuwe patches. Ik merk het verschil. Er zitten echt wel treinongelukjes bij in je team. Maar stukken minder, als je meer wint.

De persoonlijke rewards deze patch, ziet er goed uit. Ik moet mezelf nog inlezen, omdat ik het spel, wat minder enthousiast speel als voorheen, maar nog steeds met regelmaat.

League of Legends, blijft gewoon een topper en een absolute kaskraker. want FTP is het al lang niet. er gaan Miljoenen ekkies in om per jaar. Als stufi gestort is, gaat het volledige bedrag naar Rito (bij vele mensen).
Ik ben gestopt met het funden van een game-maker, waar er nog steeds mongeaulen, toegelaten worden op de servers. Ik pas tegenwoordig voor de cancers en kankers.
Mocht je gevoelig zijn voor dit soort buitensporig gedrag. (/ignore en all chat uit) je totale chat verkleinen tot onleesbaar is je laatste optie).

 

Veel plezier alsnog gewenst.

(Mochten er mensen in bovenstaand stuk beledigd zijn, door de actualiteit in sommige anekdotes…………….. sorry)

See you in the fields of justice!

 

– Dremodinho “the road to plat”

Leave a Reply