De Toppers van 2012

5.

Natural Selection 2

Alhoewel deze game nog een WTF Speel Jij? moet krijgen kunnen we na een paar uitgebreide speelsessies deze nieuwe game nog net in de Topper Top 5 van 2012 plaatsen, dat en we hadden anders geen 5e game…
Lekker hersenloos knallen als Aliën of Marine, geen level up systeem enkel in game puntjes vergaren, evolueren of wapens kopen, punten overnemen en vooral veel actie. Doet me denken aan de gouden dagen van Killingfloor dus…goedgekeurd wat mij betrefd. (ga naar game info)

4.

Planetside 2

Nog geen superactieve community binnen FRUIT maar wel een degelijke game met potentie, 2000 spelers tegelijk in dezelfde map is toch wel erug vet, 3 te spelen fracties met verschillende voertuigen en wapens maar dezelfde doeleinden, punten veroveren en behouden. Zeer vriendelijk voor clans want je kan met 12 man in een squad zitten en net als bij Battlefield 3 zijn ze goed zichtbaar tussen andere teamgenoten.
Wel een game waar je wat tijd aan moet besteden want je snapt natuurlijk wel dat je niet effe een potje kan doen…eerlijk gezegd denk ik dat het geen potje is maar gewoon knallen en offline gaan wanneer je het beu bent. (ga naar game info)

3.

Star Trek: Online

Begin dit jaar ontdekten we dit, er waren toen een hoop leden die insta enthousiast waren en de game ook tot lvl 50 hebben gespeeld en er zelfs ook geld in hebben gestopt. Maar je moet wel van MMO/ RPG houden en zeker wat met Star Trek hebben…al is het enkel jeugdsentiment dan is dat al voldoende om compleet hooked aan deze game te raken. Want in tegenstelling tot Droeftoeter LOTRO blijft deze game na 7 seizoenen wel boeiend sterker nog hij is juist nog boeiender geworden voor end-level gamers en Fleet members (STO clans). Zo eens in de zoveel tijd gooien ze er wat nieuwe schepen tegenaan maar gelukkig hoeft zo’n schip niet gelijk het beste te zijn, het is nog steeds de speler achter het beeldscherm wat de skill zet. Qua PvP is STO wel gefaald, het wordt wel gespeeld omdat je er best wat credits voor krijgt en er wat Daily missies aan zijn verbonden maar om het nou per sé een onmisbaar element te noemen van de game…dat dan weer niet. (ga naar game info)

2.

League of Legends: Season 3 update

Omdat LoL toch wel de meest gespeelde game is binnen FRUIT is een grote update als S3 toch wel spanned, het kan de game vernieuwend maken wat weer een uitdaging is of het kan zo enorm falen wat op zijn tijd de ondergang van een clan kan betekenen omdat we geen vervangende populaire game hebben. Gelukkig is Season 3 na wat gesputter wel in goede aard gevallen en zijn er zelfs nieuwe en oude leden bij gekomen die LoL een nieuwe kans willen geven. Vandaar een nominatie voor een Update binnen de Topper Top 5 maar geen eerste plaats puur uit principe. (ga naar game info)

1.

DayZ

En met stip op nummer 1 want na de eerste Black Ops heeft FRUIT geen grotere groeispurt aan members gekregen dan tijdens de begindagen van DayZ. En dat is best knap want DayZ is niet meer dan een briljante mod op Arma II: Operation Arrowhead. Het hele overleef aspect, het looten tot je scheel ziet en de spanning die oploopt als je weet dat je zomaar voor je kop geschoten kan worden door een Bandit of een nieuwe speler die zich afvraagt of je ook andere spelers kan doden buiten zombies…De mod is zelfs zo goed bevallen door gamers over de hele wereld dat het een verschijning heeft gekregen op Gamescom 2012 en meerdere vermeldingen in bladen als Power Unlimited. Niet meer dan logisch ook dat DayZ binnenkort op eigen benen komt te staan maar zou het kunnen opboksen tegen een al bestaande stand alone game als WarZ??? (ga naar game info)

Leave a Reply