WTF Speel Jij? – Infestation Survivor Stories

Met DayZ nog steeds in Alpha status (en dat gaat voorlopig nog wel zo blijven ook) kunnen we het gewoon niet langer weerstaan, want zombies moeten gewoon gekilled worden en dan maakt het even niet uit wat voor game dat wordt. Infestation: Survivor Stories is hier een redelijk goede vervanging voor en laten we alvast het gerucht uit de wereld helpen “ja dit is eigenlijk de game die eerst The War Z werd genoemd”.

header

The War Z was een veelbelovende game en dan met na drukking op ‘was’. Want de game beloofde veel…en voor een jonge studio als OP Productions misschien wel teveel, zo beloofde het een map van 100 vierkante kilometer terwijl dit in werkelijkheid 10 vierkante kilometer bleek te zijn. Tijdens de release op Steam waren er nog tal aan features die beloofd waren maar nog niet geleverd, daarbij kwam ook nog eens dat de naam The War Z al bezet werd door de film World War Z met Brat Pitt. Dit laatste werd echter tot op het allerlaatste moment genegeerd totdat er echt geen weg meer uit was. De game werd dus half-baked gelaunched en daar bovenop was het een game die je moest kopen via Steam en had het ook nog eens een Marketplace waar je van alles met echt geld kon kopen. Met al deze tegenslagen is de game dus nu nog geen €5,- op Steam, en verwacht daar dan ook de kwaliteit naar. Maar genoeg gezeik we gaan nu kijken waarom de game WEL leuk is om te spelen.

Dit bovenstaande filmpje laat het allemaal al zien, een grafisch mooie game, goede interface, de mogelijkheid tot het creëren van een squad en zelfs een clan kan gemaakt worden. Al met al lijkt het zeer sterk op DayZ alleen dan met wat veranderingen en verbeteringen, dit gaan we eens allemaal netjes naast elkaar zetten:

Infestation Survivor Stories
DayZ (mod)
Respawn na 20 minuten in hetzelfde gebied. Directe respawn aan de kust.
Bruikbare items ge-highlight. Niet ge-highlight.
Meerdere characters aanmaken. 1 character.
Spawn met map. Spawn zonder map
Kan zombies met je vuisten meppen. Geen wapen = rennen.
Craft systeem. (Dead Island) Alleen auto’s moet je in elkaar zetten.
Map = 10 KM2. (actiever PVP) Map = 200 KM2.
Voertuigen gaan stuk tijdens normaal gebruik. Met normaal gebruik geen schade.
Zombies gaan makkelijker down. Zombies konden nogal glitchy zijn.
XP + skill systeem. Geen xp.
Safe zones met vendor en vault. Nergens veilig.
Personal lockers. (kunnen niet geloot worden) Tentjes. (loot weg = pech)
Mogelijkheid tot group en clan aanmaken. Geen group of clan mogelijkheden.

We vergelijken het met de DayZ mod omdat de standalone nog niet af is en aan Infestation Survivor Stories zitten ook geen veranderingen aan te komen, deze verschillen in games mag je voor jezelf bepalen of dit slechter of beter is dat is voor ieder persoonlijk. Om het samen te vatten is DayZ een betere overleving simulator dan Infestation Survivor Stories waar dit dan echt een game is voor de fun. Beide games zitten vol glitches en bugs al gaat het bij DayZ mod het om een mod op Arma II en Infestation zou DE shit moeten zijn helaas konden ze dat toen niet hard maken.

infestation_new_beginnings

Er gaat een grote update komen is gezegd door Hammerpoint de nieuwe drijfveer achter Infestation New Beginnings, deze update gaat van de huidige game een volledig gratis speelbare game maken voorlopig zonder Marketplace tot ze weten wat ze hier mee aan moeten. Nu kan je gaan lachen maar besef je wel dat een game maken veel tijd kost en tijd is nog altijd geld in deze wereld, dus het moet ergens van bekostigd worden en dat vinden we niet erg zolang een spel er maar niet de nadruk op legt zoals Star Wars The Old Republic waarbij je haast geen kant op kan als je geen subscriber bent. Dus wie weet wordt de keuze daarlijk toch nog lastig als DayZ gereleaset wordt en Infestation New Beginnings…ik heb mijn besluit nog niet gemaakt.

Leave a Reply